Last news in Fakti

3 Януари, 2019 12:14 3 588 2

Заловиха злато за близо 200 000 лева на "Капитан Андреево"

  • капитан андреево-
  • злато-
  • накити-
  • контрабанда
Заловиха злато за близо 200 000 лева на "Капитан Андреево" - 1
Илюстративна снимка

Над 2,5 килограма контрабандни златни изделия и накити откриха и задържаха митническите служители на ГКПП "Капитан Андреево" при проверка на лек автомобил, съобщиха от Агенция "Митници".

Колата с чужда регистрация е пътувала от Турция за България и е била управлявана от немски гражданин. Шофьорът е пътувал сам. Пред българските митнически служители той е заявил, че не внася нищо за деклариране. По метода "анализ на риска" и професионална преценка, служителите са селектират автомобила за щателна митническа проверка.

При проверката в джобове в дрехите на шофьора и в кутии в различни чанти с лични вещи са били открити над два килограма и половина изделия и накити от жълт метал, които според извършената експертиза са от висока проба злато с общо тегло 2563,10 грама на обща стойност 177 033 лева.

Ювелирните изделия са били иззети и подлежат на отнемане в полза на държавата. По случая е било образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха ха

    10 0 Отговор
    Ако ги беше декларирал, до сръбската граница можеше и да не е жив.
  • 2 златар

    7 0 Отговор
    сега пък другите ще крадат от азната