21 Януари, 2019 10:19 2 916 18

Ранен полицай и арест на македонец след бесен екшън в "Дружба"

  • арест-
  • македонец-
  • дружба

Македонският гражданин все още е задържан, а близките му очакват той да бъде освободен днес

Полицията продължава работа по инцидента в столичния квартал "Дружба". Пътен инцидент там завърши с ранен полицай и арестуван гражданин, предава "България он ер".

Около 15 часа в неделя е получен сигнал за инцидент между два леки автомобила. От полицията твърдят, че единият шофьор е проявил агресия. Близките и съседите му обаче са категорични - агресията дошла от униформените.

Съседи коментират, че драскотините по двете коли са несъвместими. Въпреки това, 33-годишният македонец Зоран беше прибран с белезници и откаран в 8-о РПУ.

Според МВР след последвало предупреждение за неговото задържане, мъжът посегнал на единия от униформените и му нанесъл удар в ръката. Пострадалият полицай е откаран с линейка в МВР болница.

"Мъжът ми изобщо не е обиждал полицая, нито го е докоснал. Полицаят извиваше ръцете и краката на моя съпруг", сподели пред Bulgaria ON AIR Мария Маглешева, която е съпруга на задържания Зоран.

По думите ѝ на място моментално са пристигнали 7-8 патрулки, щом полицаят е подал сигнал за насилие срещу него. Полицаите са искали мъжът ѝ да излъже и да каже, че той е причинил ПТП-то, каза още Мария.

"Мъжът ми тръгна да си вади личната и полицаите го нападнаха", твърди тя.

Македонският гражданин все още е задържан, а близките му очакват той да бъде освободен днес. Съпругата му допуска, че е възможно агресията да е предизвикана от видеоклип, който той заснема при инцидента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Разбиращ

    37 8 Отговор
    99% полицаите лъжат.
  • 2 JEEP

    34 7 Отговор
    заради един удар в ръката го карат с линейка? Психолог да работи с него дали ще му назначат?
  • 3 Гост

    25 7 Отговор
    Мале, мале - роми бият барети, македонци счупват от бой наши полицаи. Какво става с тея наши пазители? Иначе малко по-сериозно - тоя полицай май е объркал професията. Като го изпишат от болницата направо да тръгва към Натфиз ... ще го приемат без изпит.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 мдаа

    18 5 Отговор
    Като са го видели че не е българин са му дали да разбере че само с парици ще се отърве.
  • 6 потърпевш

    15 6 Отговор
    Снимайте ги ушевите ,че много лъжат!
  • 7 гост

    18 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ранен полицай и арест на македонец след бесен екшън в "Дружба" ... ЩО ЗА ЗАГЛАВИЕ!?!
  • 8 Иронично

    9 4 Отговор
    Я не се гъбаркайте с бюстителите на реда! Те са изкусно обучени в рушветаджийството и корупционнитесхеми! Такива груби прояви от несъгласни да си платят, граждани, не са им познати! Стискайте палци бързо да се възстанови - и той семейство храни!
  • 9 Не е смешно

    15 5 Отговор
    В полицията е ужас - правят каквото си искат, лъжат както си искат, натопяват когото си искат, никога не са виновни. Жестоки, безскрупулни и тъпи хора и то с власт! Ужас!!!
  • 10 Ала-Бала

    6 10 Отговор
    Тая госпожа дали е редовна?Вие пишештите,колко пъти сте атакувани и задържани “ без причина”?!Как въобще “европейските” ви главици си прожектират филми ей така,без никой да е бил свидетел!?Как така точно този СЪВЕСТЕН,БУДЕН гражданин(ЧУЖДЕНЕЦ) е набеден?Утре тоя същия “хубавц” ще помете вашата кола докато е паркирана ще му запишете номера и ще МУЧИТЕ пак тия “скапани куки” да ви решават тъпите проблемчета!Защо не си ги решавате сами,като и без това полоцията не работи и са лъжци,вие да не сте мазохисти?!!!

    Коментиран от #12

  • 11 чичо Гошо

    6 6 Отговор
    Тъпи куки!(мога да напиша повече,но това е достатъчно)
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Как мислите?

    12 0 Отговор
    Не е ли това основната цел на Евроатлантическите ценности- безредие, омраза,хаос, неспазване на закони, полицая-безгласна буква,а народът прост ,унижен, отчаян, болен и гладен! Това ли е бъдещето на децата ни?
  • 14 Ала-Бала

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ndey":

    Как си търсиш правата,питам, за да знам,ако ми се наложи ?! За начало вадя телефончето(само че съм в нарушение,ако го извадя,не знам защо,но никой не мъца за тия влогърски действия) после какво да правя????????????

    Коментиран от #15

  • 15 чичо Гошо

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Ала-Бала":

    Не си в нарушение.На обществени места може да снимаш каквото си поискаш.Който не иска да го снимаш да се махне!Има приложения които качват снимки и видео директно в облак (запис на случващото се в сървър).Дори да ти вземат телефона,влизаш в акаунта си вадиш записа.

    Коментиран от #16

  • 16 Ала-Бала

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "чичо Гошо":

    По същата логика и аз мога да попадна в “облака” ,до колко важат тия записи в съдебна зала?!Малко ми звучи несериозно!
  • 17 Ала-Бала

    5 0 Отговор
    Трябва да има bodycam,на всеки униформен,и единствено тези записи да се взимат като доказателство в съда....така нещата ще се оправят!!!!
  • 18 Ала-Бала

    3 1 Отговор
    Чл. 32.
    (1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.
    (2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.

    Това гласи чл. 32 от Конституция на Република България.