22 Януари, 2019 09:46 16 670 69

Шофьор на автобус преби младеж, спрял за лекарства

  • шофьор-
  • автобус-
  • побой-
  • пловдив

Агресивният рейсаджия бил настигнат на булевард „Васил Априлов” и спрян от униформени

Млад пловдивчанин бе бит от шофьор на автобус на градския транспорт, а причината – спрял превозното си средство на спирка. На потърпевшия е била причинена лека телесна повреда, а на побойника повдигнато обвинение.

Грозната случка е станала на Пещерско шосе, непосредствено след кръстовището с улица „Царевец”. Млад мъж спрял колата си на спирката, за да посети аптеката. Излизайки, колата му била запушена от пристигнал междувременно рейс N 37. След като се качил в колата, от автобуса слязъл шофьорът и без да каже и дума, нанесъл удари с юмрук на нищо неподозиращия пловдивчанин, пише trafficnews.bg.

Отново безмълвен побойникът се качил в превозното средство и потеглил. Стъписан пострадалият позвънил на баща си, който го посъветвал да сигнализира до спешен телефон 112 и да тръгва след автобуса.

Агресивният рейсаджия бил настигнат на булевард „Васил Априлов” и спрян от униформените и бития пловдивчанин.

По-късно на същия ден потърпевшият посетил болница, където му било издадено съдебно-медицинско удостоверение. Лекарите установили, че на момчето е причинена телесна повреда, изразяваща се в контузия на главата и гръдния кош и лек отток на носа.

На водачът на автобуса е било повдигнато обвинение.

Няколко месеца след побоя започнало и делото срещу шофьора. По време на заседанието са били разпитани множество свидетели. Пряк очевидец на ударите е бил собственикът на лавка за закуски, намираща се на спирката. По думите му именно шофьорът на рейса е нанасял ударите. Коренно различни обаче били показанията на кондуктора в превозното средство. Той всячески се е опитвал да оневини колегата си, казвайки, че удари не е имало.

Имайки предвид чистото съдебно минало, трудовата ангажираност и семейното положение на шофьора, съдът го освободи от наказателна отговорност. Наложената санкция е финансова, в размер на 1000 лева.

Присъдата подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Средна възраст

    120 22 Отговор
    Явно така трябва за да има ред.
  • 2 Зорлем

    193 47 Отговор
    Ако шофьорът на автобуса чете тук, да даде координати да му пратя пари в помощ да плати глобата. Най- ги обичам разни дето са на аварийки и "Само за малко" по спирки, булеварди и къде ли не.

    Коментиран от #5, #43, #53, #65, #66, #68

  • 3 Тръмп

    16 78 Отговор
    Бой по рейсаджиите к..... За рейс 36 шофера ми прави бой по шпеку с език

    Коментиран от #9

  • 4 куку

    56 17 Отговор
    Е това кондукторите са големи гадове.Всичко правят за пари.В провинцията ти вземат парите и билет не ти дават
  • 5 Факт

    17 54 Отговор

    До коментар #2 от "Зорлем":

    Да ти дам моите палячо да ти сложа аспуха отзад

    Коментиран от #16, #17, #28

  • 6 гост

    122 13 Отговор
    А тези униформени като спят и н глобават келеша на спирката какво правим? Значи шофьорът е длъжен да търпи наглостта, защото МВР подминава всички спрели на спирки, преди-на-след пешеходни пътеки, а най-вече спиране по желание на аварийни светлини. После откъде шофьорът да вземе нерви с години наред да си върши работата? Едно изпускане на нерви и хоп МВР го пробират, а келешчето колко пъти спира и дали ще получи фиш за това, че е спрял неправилно?

    Коментиран от #56

  • 7 Сляп

    40 7 Отговор
    Ми неможах да видя колата ама спирката я видях. И съдията ще каже. Ако колата не е била на спирката. И съдията ще каже на младежа къде си паркирал пред спирката. И младежа ще каже. Ми не видях знака за спирката на бусове и тролеи. Опааа сега си изгубиш книжката , колата. Дано от аптеката си си взел цял тон антидепресирани. Защото ще ти потрябват като си чуеш глобата.
  • 8 Бой еВане српска музика

    62 9 Отговор
    Законът - в ръцете на народа! Така се поддържа реда, срещу селтаците требва остро и болезнено!
  • 9 Хасан от СТОЛЮПИНОВО

    17 3 Отговор

    До коментар #3 от "Тръмп":

    И ти си от Нашити , цвят на кожата - Ръжда
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Kniaz

    50 2 Отговор
    В Пловдив всички шофьори са за бой .. даже и аз .

    Коментиран от #12

  • 12 МАЙНА ТАУН

    14 3 Отговор

    До коментар #11 от "Kniaz":

    АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ.... И НЕ САМО ШОФЬОРИТЕ.... ВСИЧКИ.....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Бай Благой

    16 3 Отговор
    Ей тва е пребиват те и после иляду лева....и то не се знае на кой ги е платил тоя побойник.
    А това че младежа е спрял неправилно...е друг въпрос....и там няма наказуемост!! Разни тарикатчета спират където си искат "за малко" "на аварийки" и т.н....Кой знае келеша какво му се е изрепчил....или пък просто шофера на автобуса е бил нервен защото жена му не му е пуснала снощи...
    Не знам защо си губя времето да коментирам дребни битови простотии..
  • 15 Браво

    41 9 Отговор
    Младежът е получил урок и вече ще знае, че на спирка не се спира и като спреш, бият. В българия това е начина българина да се научи да спазва правилата. Со кротце со благо и со малко кютек като е казвал ляпчев

    Коментиран от #20

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 До пръдльо

    7 4 Отговор

    До коментар #5 от "Факт":

    Много си смела бе мършо! Да не одрискаш пейзажа около тебе!
  • 18 бай Пешо

    18 3 Отговор
    А кондуктора, защо не е осъден за лъжесвитетелство?

    Коментиран от #22

  • 19 Пламен

    14 0 Отговор
    Българското правосъдие в действие. Отсъдили погрешно, оневинили виновният. Абе дайте държавата на Цецка! Ако имаше полицаи-пътни да следят за спазване на правилника, нямаше да се стигне дотам. Отделно колко по-спокойни щяхме да сме всички ние!
  • 20 Това не е начина

    16 4 Отговор

    До коментар #15 от "Браво":

    Абе то и шофьора е получил урок и вече знае , че като биеш после плащаш. Следващия път ще си помисли дали ще удря или ще се обади на органите на реда.
  • 21 Голям прос

    17 9 Отговор
    Шофьора никой не го е повишил в катаджия да раздава наказания. Отиде една заплата. А кондуктора е един лъжец, за него ще чуем ли нещо?
  • 22 Филчевото

    16 0 Отговор

    До коментар #18 от "бай Пешо":

    Щото в прокуратурата сме само педерасти и психично болни палячовци. И като по правило ние най-малко знаем закона!

    Коментиран от #27

  • 23 kjl

    26 0 Отговор
    Като няма държава, ще има саморазправи. На всички е писнало спирането по спирки, карането в бус лентата, използването на аварийни като "законен" сигнал за безпроблемно спиране, че и паркиране навсякъде. Аварийните са за АВАРИЯ, не за спиране на кой, където му скимне. За тези неприятни моменти е виновна държавата, ИЛИ ЛИПСАТА НА ТАКАВА.
  • 24 коментатор

    11 2 Отговор
    Никой не се замисля че от една такава на пръв поглед безобидна саморазправа може да се стигне до тежки нещастни последствия ! Независимо за кого от двамата ! Други са хората за контрол на пътните проблеми ! Кога ли ще ни порасне манталитата !
  • 25 Мирослав

    16 1 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Млад мъж спрял колата си на спирката, за да посети аптеката"
    Когато няма държава влиза в сила законът н джунглата. Много държа да разбера какви мерки е предприела държавата срещу въпросният "младеж" заради противоправното му деяние - неправилно паркиране. И не мога да кажа, че не одобрявам това, че е изял боя. Трябва да си тотален социопат и дебил за да паркираш на спирка на обществения транспорт (защото той не е бил "спрял" а паркирал там).
  • 26 ММА боец

    15 5 Отговор
    Ако и аз минавах от там, щях да помогна на шофьора.
  • 27 шофьор в biomet global

    9 0 Отговор

    До коментар #22 от "Филчевото":

    до като имате аидукати,а не адвокати се ще е така, лева рька десен джоп ,и мижи киорчо да те лажем аз ги обвинявам и двамата за тая постьпка грозна ,1во за келеша че сигурно незнае че на спирка за автобуси не се спира ,защото ако се заредят 2,3,или4 автобуса ,има го и тоя момент по някога ,става огромно задрьстване ,няма ли паркинг или място за паркиране ,та баш на спирката намери ,и за побоиника колегата ,аз сьщо сьм карал автобус но ,и мен са ме засичали,ругаели са ме разни психари ,идвало ми е с бухалката да му на трошим главата на парчета и после в Пирогов да го сьдират сьс супена льжица ,но винаги сьм запазвал самобладание ,и то пред пьтниците ,тоя психото за превоз на пьтници явно си го е купил ,щото там се решават едни тестове ,и после сядаш на една машина викат и пияното ,изпробват ти рефлекса ,и тогава психолозите те допускат да шофираш ,особено за автобусен шофиор ,тоя сие купил този документ явно,тои според мен трябва да ходи не на психолог ,а ма психодиспансер ,а дрисльото може би е син на някои богаташ и тате му е купил книжката за шофиор и то незнае закона за движение по пьтишата ,да седне и поне малко да се ограмоти ,просто незнам кога дьржавата ще се оправи от такива тьпанари ,които всеки божи ден се вьршат наи различни глупости ,това е дрогата ,разградения двор в дьржавата и домашното вьзпитание ,нама никькьв контрол и дисциплина от страна на дьржавата ,едни маи са само на хранилка там и вьобще не вершат ама никаква работа ,факта е нал

    Коментиран от #32

  • 28 отчаян от живота в бьлгария

    6 9 Отговор

    До коментар #5 от "Факт":

    абе лаинар ,ити ли си от тия дето не се подчинявате на пьтя ,иси мислите че сте хванали бога за оная си работа ,дришльо скапан ,скоро един ми се издьрви на пьтя и слезнах и му потроших колата от всякьде ,са да се жалва кьдето иска ,дремеми на к..а,кои какво то тьрси ,рано или кьсно си намира баш маистора .
  • 29 832

    0 0 Отговор
    Майтап бе Уили.
  • 30 Дядото

    15 3 Отговор
    Като е казано да не се спира на спирка значи няма да се спира! Защо не питате шофьора , колко такива келемета вижда всеки ден? Ама за негов късмет на спирката има аптека та виждате ли аз бях за лекарства. И медицинското го искарал по късно през деня. Разбира се, че покъсно докато таткото намери подходящите лекар, болница и отиде до банката. А тоя вестникар е против шофьорите защото му гонят клиентите,които спират на спирката, а дали тоя посерко не си е копувал вестник за тати?

    Коментиран от #34

  • 31 за пореден път

    9 0 Отговор
    Грозна история, типична за нашата действителност! Толкова грозна, че не ми се разисква. Напоследък много се млатим с повод и без повод. Не може нанесен побой да остане безнаказан. Ако има нарушение от страна на шофьора с колата, има ред, по който трябва да му се потърси отговорност. Защото побойникът ще се почувства безнаказан и при друг случай, пак ще налита да се бие грозно като диво говедо. Някога ще заприличаме ли на хора?! Отчайващо!
  • 32 Tiffff

    2 3 Отговор

    До коментар #27 от "шофьор в biomet global":

    Ти цела статия драсна шофьоре .. изключи руската кирилица ь =ъ пак добре че не е ы

    Коментиран от #36

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 отговор

    14 0 Отговор

    До коментар #30 от "Дядото":

    "Дядото", имаш ли внуци? Те безгрешни и изрядни ли са? Побоят никога не трябва да се насърчава, защото от побой до убийство има половин крачка. Удариш някого зле, падне човекът, удари си главата и край. Още един живот погубен. Затова във всяка държава има закони. Нередностите се отстраняват от определени институции, а не да се саморазправяш с бой! Ако наистина си дядо, през дългия си живот би трябвало поне това да си разбрал.

    Коментиран от #40

  • 35 коментатор

    15 1 Отговор
    За всички мъжкари и биячи ще разкажа една подобна случка от преди десетина години ! Мой познат бива пребит брутално от глъм камазаджия на селски път заради клаксон натиснат моя познат .Та камазаджията без обяснения удря и му избива половината зъби с метална щанга ! Минути след това другият вади брадвенце от багажника и му разлупва черепа на две ! Така и никой от двамата не се е прибрал в къщи вечерта ! Та така е и до ден днешен, единият си е още в пандела, а другия още в гробищата !
  • 36 шофьор в biomet global

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "Tiffff":

    аз сьм си бьлгарин ,ане русняк ,ти па за наи дребното ли се хвана или се убиждаш от фактите ,нещо неможе да те разберем ,няма безгрешни хора на тоя свят, но жалко че тука го правят по- грубо тия грешки ,а що се отнася за правописа ,аз сьм учил за шофиор ,а не за учител по бьлгарски език ,за готвач или строител ,ако бях толкова неграмотен ,нямаше да мога да си напиша пьтния лист и да си отчитам смедките пред началниците ,а на тебе кьв ти е проблема ,че нещо не мога да се сетя .

    Коментиран от #44

  • 37 Зарко

    8 1 Отговор
    За такова спиране в Англия глобата е 80 паунда. Същото е и в Германия, Холандия и другите Европейски страни. Но в България хората много ги е страх ако походят 100м, че ще им отслабнат четирибуквията.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Недобросъвестен

    7 0 Отговор
    За лека телесна повреда полицията не повдига обвинение. Нищо не казахте за спрелия на спирката тузар. Акт има ли той ?
  • 40 Дядото

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "отговор":

    Съгласен съм с теб вярно е , но ние не сме като всяка една държава, има закони вярно, обаче почти никой не ги спазва. Ако се спазваха няма да се стигне до там. Примери колкото щеш.
  • 41 висок

    9 1 Отговор
    Правилното заглавие е: Шофьор на автобус наби паркирал на автобусна спирка!
  • 42 коко

    9 2 Отговор
    Браво.Полициата като не ги санкционира нарушителите трябва вече сами.
    Полицията вместо да гони шофьора на автобуса защо не е написала акт на наглеца спрял неправилно на автобусна спирка?
  • 43 Рейсаджията

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Зорлем":

    Ами прати ми 1000 лева!

    Коментиран от #48

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 незнайко

    7 1 Отговор
    Сега всеки ще спира на спирката да ходи до аптеката !!! На това леке което е спряло на спирката какво са му направили от КАТ ??? Щом е звъняло на баща си смятайте за какво иде реч !!! Жалко за щофьора на рейса .
  • 46 PlimP

    7 0 Отговор
    шибаняците от КАТ са бой, щото спирката става паркинг и наглите лайненца, като оберат шамарите и звънят на тати да питат кво да правят иначе са чок, всеки спира където му скимне и го боли кво става около него, за тва, по възможност удряш колата му/й и да се оправя, да ходи да плаче, че някой е ударил тъпата колица
  • 47 Димчо

    1 4 Отговор
    Ами утре и с нашите деца може да се случи да ги бие някой си шофьор ами то ще се пренесе и нататък този огън ще почнат всички така да пстъпват нее добре това , всяко дете го е родил майка и мил за нея държава е виновна че го допусна психото дааа

    Коментиран от #49, #51, #59

  • 48 Зорлем

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Рейсаджията":

    Пратих ти!
  • 49 Зорлем

    8 0 Отговор

    До коментар #47 от "Димчо":

    Тънкият момент е, че моите деца вече са "яли бой" - от мен и майка им! Затова знаят да "не спират по спирките", така да се каже.
  • 50 ЗАРЧО

    0 0 Отговор
    До коментар 11 от Kniaz.Евала за честността-жив и здрав приятелю!!!
  • 51 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Димчо":

    А бе, Димчо мама, прочети какво си написал, пък тогава натисни "ЕНТЪРО"
  • 52 мерси много

    0 0 Отговор
    гр.Пловдив ж.к.Тракия бл.10 вх.б ет.2 ап.26
  • 53 мерси много 2

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Зорлем":

    гр.Пловдив ж.к.Тракия бл.10 вх.б ет.2 ап.26
  • 54 КАТ

    4 0 Отговор
    Дал съм безплатен урок на доста бабаити и съм сигурен ,че ще ги помнят до гроб ! Не е този начина да биеш някой само защото е нарушил закона ! В такива случаи се сигнализира съответната държавна инстанция !
  • 55 Vanq

    1 0 Отговор
    До колкото знам рейс номер 37 не минава по Васил Априлов а също че рейса който е показан за снимката е на Автотранс Чолаков а 37 е към Хеброс Бус...нямате никаква логика
  • 56 Майка ти

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    На спирки може да се спира за престой но не за паркиране спирките са достатъчно големи 2 рейса да спрат
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Като гост

    2 2 Отговор
    Като не може да се бие защо спира на спирката?
  • 59 никси

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Димчо":

    какси го вьспиташ така ще се дьржи в обществото ,твоя явно не е вьзпитан достатьчно и те е страх сега да не му се случи нещо подобно ,що не вземеш малко да го понаучиш на труд ,както аз моите сьм ги вьспитал и научил на труд ,те сега и за това си работят сьвестно и добре се дьржьт в обществото ,само работа брат ,иначе няма оправия , поцял ден само лентияиство и едни безмислени щуротии които само ти сьздават главоболия и неприятности всеки буен младеж е минал по тоя пьт но всичко си има граници , уте като стане родител какьв пример ще им даде и вьспитание ,това замислял ли си се по вьпроса вьобще ,абе господ да ги опази, щото са си наши деца и утре на тях ще имаме упора като остареем .
  • 60 Познавач

    3 1 Отговор
    Най-вероятно шофьора му е направил забележка, че е спрял на спирката, оня му се е изрепчил, може и да го е напсувал и понеже не е ходил в казарма и не се е сблъсквал никога с реалния живот се е помислил за много страшен, понеже ходи редовно на фитнес и при първата среща с реалността се е огънал, това е днешното време, възпитава само джендъри.
  • 61 Край

    1 0 Отговор
    В България колете трябва да се продават без авариики. Българите са убедени че те отменят закона и всяка сутрин на всяка спирка има поне по трима аварирали за баничка.
    Шофьора има една бутилка добро уиски ако даде кординати.
  • 62 Бай Хой

    0 2 Отговор
    Малко бой е ял келеша 😁😁😁
  • 63 Авраам

    1 0 Отговор
    Всички коментират, взимайки страна - или на шофьора или на пикльото. А, нещата изобщо не опират до тях двамата. Проблемът, е в служителите на реда, които всъщност служат на хаоса! На тях де юре им се плаща да спазват реда и закона, а те де факто, като не си вършат работата, предизвикват саморазправи! Те са истинският виновник, никой друг! Тяхната професия е измислена да предотвратява и такива ситуации, а вместо това те ги предизвикват! Срам!
  • 64 Авраам

    0 0 Отговор
    Ако си бяха свършили работата и бяха глобили младежа 200 лв. и го бяха махнали от спирката, нямаше как да се стигне до инцидент.
  • 65 Диан

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Зорлем":

    Много си отворен бе, прати и на мен.
  • 66 Алооооо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Зорлем":

    Браво бе и теб да те отупат че да разбереш тъпо мислене имате
  • 67 Някой който кара автобус в софия

    0 0 Отговор
    Елате да видите в столицата какво беззаконие е по пътищата.Всеки си мисли че е с предимство и не мисли че зад мен има 100-150 човека които ако пипнеш спирачката по рязко стават на кълбо и се започва полиция /линейни проврка за алкохол тъпи въпроси а най вече много нерви загубени курсове отдържани пари от ” голямата заплата „ а помията дори не разрал или като му свирнеш че се набива в автобуса ме псуват на майка за спирките да не говорим там е страшно а това го търпим 8 часа незнам дали и аз някой ден няма да слезна без да говоря
  • 68 До Зорлем

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Зорлем":

    Да ти дам моите координати бе ефе??
  • 69 БРАВУ

    0 0 Отговор
    Ми този що не ходи у софия че гъмжи от нарушители