Last news in Fakti

27 Януари, 2019 09:17 2 555 3

Оставиха в ареста двамата, представяли се за прокурори

  • съд-
  • арест-
  • бургас-
  • прокурори-
  • фалшиви

Съществува опасност обвиняемите да заличат следите си

Оставиха в ареста двамата, представяли се за прокурори - 1
Снимка: БГНЕС

Районен съд – Бургас взе мярка за неотклонение "Задържане под стража“ спрямо Йосиф Х. и Иван Т., привлечени като обвиняеми за измама, представяйки се за прокурори, съобщи "Бургас 24".

Йосиф Х. и Иван Т. са привлечени като обвиняеми за това, че в периода от 18.01.2019 г. до 23.01.2019 г., в гр. Бургас, с цел да набавят за себе си имотна облага в размер на 10 000 лева, действайки в съучастие като съизвършители, възбудили и поддържали заблуждение в М. М., като се представили за длъжностни лица – прокурори, които водят разследване срещу него и с това му причинили имотна вреда (престъпление по чл. 210, ал. 1, т. 1, вр. чл. 209, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК).

Районен съд – Бургас в своите мотиви за вземането на най-тежката мярка за неотклонение отчете, че двамата обвиняеми са привлечени за престъпление, което се наказва с "Лишаване от свобода“ от 1 до 8 години. С оглед спецификата на делото – измама след представяне пред пострадалия за прокурор, според съдебния състав съществува опасност Йосиф Х. и Иван Т. да извършат престъпление, ако не бъдат задържани.

Съществува и опасност обвиняемите да направят всичко възможно, да заличат всякакви следи от извършеното деяние. Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред Окръжен съд – Бургас в тридневен срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Курсант Щука

    12 0 Отговор
    В България НЯМА правосъдие,затова "новини",като тази са обичайни!
  • 2 Иванов

    6 0 Отговор
    Ми да кажат като Цацаров, че пари не са взели и ако друг ги е взел да си им ги даде!
  • 3 Коко

    1 0 Отговор
    Умните и работливи избягаха от България. Останаха крадци и мошеници (и цигани).