Last news in Fakti

6 Февруари, 2019 14:11 2 419 11

Родители отнесоха глоби, оженили сина си непълнолетен

  • родители-
  • глоба-
  • непълнолетни

Те били съгласни с отношенията на непълнолетните, направили им сватба и ги подпомогнали финансово

Районният съд в Исперих глоби двама родители от село Вазово заради това, че оженили 16-годишния си син за 15-годишна девойка. Глобите са от по 1000 лева.

И двамата жители на Вазово са подсъдими за това, че като пълнолетни лица са улеснили непълнолетно лице от мъжки пол и лице от женски пол, ненавършило 16-годишна възраст да заживеят съпружески, без да са сключили брак. Лицето от мъжки пол е синът им, който като непълнолетен на 16 години през 2016 г. се запознал с 15-годишната си любов.

През юни същата година двамата млади заживели на семейни начала в дома на подсъдимите, които били съгласни с отношенията им, дори им направили сватба, впоследствие ги подпомогнали финансово, за да заживеят като семейство. През април 2017 г. булката навършила 16 години, продължила да живее в дома на подсъдимите, същата година забременяла а през юни 2018 г. родила дете. И досега двамата млади са заедно, а през ноември 2018 г. са сключили и граждански брак.

Двамата подсъдими не са се явили в съдебната зала, става ясно от мотивите на съдебното решение. Магистратите обаче считат, че макар деянието да е осъществено при пряк умисъл и "двамата дейци да са били със знание за възрастта, както на сина си, така и на приятелката му, но въпреки това са им предоставили условия, в които двете деца да живеят като съпрузи - осигурили са им дом, давали са им издръжка", те трябва да бъдат освободени от наказателна отговорност и да им бъдат наложени административни санкции.

"При определяне наказанията на двамата обвиняеми съдът отчете чистото им съдебно минало, дадени обяснения в хода на съдебното производство, обстоятелството, че към настоящия момент двете деца са сключили граждански брак, т.е. вредните последствия от деянието са преодолени", се казва в мотивите на съда да бъде наложена санкция в минималния установен от закона размер - глоби от по 1000 лева за всеки.

Съдебното решение на Районен съд-Исперих подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд-Разград до 15 дни. Произнасянето на втора инстанция обаче е твърде малко вероятно, тъй като и прокурорът, и адвокатът на подсъдимите са пледирали за минимална административна санкция, каквото е и произнасянето на Районния съд в Исперих.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    28 0 Отговор
    А на афро-българските младоженци от Факултетот, Столипиново, Надежда и т.н. кой ще се опита да ги глоби ха?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Добре

    13 0 Отговор
    Все едно са ги платили вече , нали така
  • 4 Някой си

    19 0 Отговор
    Щом са минали през Исперих, да пообиколят околните села, и да видят какво се случва и там. Пълно е с такива непълнолетни където се женят. Да се отклонят 20 30 км и да видят какво е положението, ще оправят бюджета на държавата за 2 дена, с парите на циганите.

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Приоритетите

    21 1 Отговор
    50 % ОТ ЦИГАНИТЕ СА ОТ МАЛОЛЕТНИ МАЙКИ, АКО ДЪРЖАВАТА КРИМИНАЛИЗИРА ТОЗИ ПРОЦЕС ЩЕ ЦЪФНЕМ, ЗАЩОТО МИЛИАРДИ ОТИВАТ ЗА ТЕЗИ "РОЖБИЧИКИ"
  • 7 гост

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "Някой си":

    Ти къде си видял циганин да си плаща глобите?
  • 8 Радж Капур

    11 0 Отговор
    Аууу те много дърти ве що пишете глупости те трябва вече внуци да имат ааамаха
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 бай хой

    1 0 Отговор
    как се сключва брак на непълнолетни?
  • 11 Торбалан

    0 0 Отговор
    Щом са ги глобили, значи не са маньовци.