Last news in Fakti

7 Февруари, 2019 17:10 1 012 1

Задържаха мъж за фалшив сигнал за бомба

  • мало конаре-
  • бомба

Той твърдял, че взривното устройство е в кметството в Мало Конаре

Криминалисти от РУ-Пазарджик установиха и задържаха мъж, подал фалшив сигнал за поставено взривно устройство в обществена сграда.

Вчера следобед на телефона за спешни повиквания 112 бил получен сигнал. Мъжки глас съобщил, че в сградата на кметството в пазарджишкото село Мало Конаре има поставена бомба.

Към мястото били изпратени екипи на полицейски и младши-полицейски инспектори, обслужващи района, които евакуирали сградата и блокирали периметъра.

Към тях се присъединили и служители от сектор "Криминална полиция“ при районното управление, като била извършена щателна проверка на всички помещения. След като за радост взривно устройство не било открито, с решение на кмета на селото работата на служителите продължила.

Междувременно криминалистите предприели действия по установяване на самоличността на подалия сигнала. Не след дълго станало ясно, че авторът на обаждането е 40-годишният жител на същото село В.Б.

Той е задържан за срок от 24 часа, а спрямо него е образувано полицейско производство за престъпление по чл. 326, ал. 1 от Наказателния кодекс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Збигнев Бжежински

    0 1 Отговор
    Арестували са го за фалшификация на сигнали. Ако сигналът беше истински - няма проблем - човекът е сериозен...