11 Февруари, 2019 23:59 5 365 7

Митничари откриха 2 кг злато и пари между храни

  • злато-
  • валута
Митничари откриха 2 кг злато и пари между храни - 1
Снимка: Агенция Митници

Над 2 кг златни изделия и 55 000 евро задържаха митнически служители от отдел "Борба с наркотрафика Югозападна" на ГД МРР в Агенция Митници при проверка на лек автомобил, преминаващ през МП Калотина.

На 06.02.2019 г. на митническия пункт пристига лек автомобил, пътуващ от Западна Европа през Сърбия и България към Турция. В него пътуват мъж и жена - австрийски граждани, които твърдят, че не пренасят нищо, подлежащо не деклариране.

При проверка на автомобила, скрити между хранителни продукти, митническите служители откриват златни изделия - гривни, колиета, накитни пендари, с общо тегло 2,114 килограма, на стойност 159 582 лв. В опаковка от шоколад от известна марка са намерени и 55 000 евро.

Образувано е бързо производство по описа на отдел "МРР Югозападна", под наблюдението на Районна прокуратура Сливница.

Сключено е споразумение, одобрено от съда на 08.02.2019 г., с което на подсъдимия Г.К. е наложено наказание „глоба“ в размер 53 430,54 лева, представляваща 1/5 от общата стойност на предмета на престъплението. Останалата сума и изделията от злато са върнати на чуждия гражданин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алтън

    4 0 Отговор
    И сега кой ще ги взема?

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Ми кой

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Алтън":

    Бойко тиквата и Цецо пъпеша.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Винетка

    5 0 Отговор
    Рекет даден - рекет приет!
  • 5 Грую

    0 0 Отговор
    Значи аз това като го прочетох рових и в хладилника и в кутията за хляб, но нито злато намерих нито пари! Как ги правят хората тези фокуси не знам?
  • 6 ILIO

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Алтън":

    Черепа е по хазарта, златото и антиките!
    Боко и Цеко не му се месят :)
  • 7 Гост

    1 0 Отговор
    Куче влачи диря няма. Всеки ден се конфискуват всякакви стоки и пари , къде отиват какво става после никой не знае.
    А защо трябва да се конфискува всичко, възможно е чужденеца да не е запознат със законите. Не е ли по-правилно да си плати една хубава глоба и да му върнат парите и стоката, след което да ги декларира.