Last news in Fakti

13 Февруари, 2019 14:15 9 177 8

Две деветокласнички изнудвани заради неприлични снимки

  • ученички-
  • деветокласнички-
  • снимки-
  • изнудване

Непълнолетните извършители на престъпления през миналата година са 93

Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в Пловдив отчете своята дейност за 2018 година. Стана ясно, че престъпленията, извършени от малолетни и непълнолетни, намаляват. За 2018-а са 102, което е с 20 по-малко от 2017 година. Това обяви секретарят на комисията Виктория Събева, съобщи Plovdiv24.bg.

Непълнолетните извършители на престъпления през миналата година са 93; противообществените прояви са 27. 74 пък са кражбите, извършени от малолетни и непълнолетни през миналата година. Те представляват около 60% от всички противообществени прояви. След тях са грабежите и хулиганствата, а най-честите извършители са 16-18-годишните.

Малолетни и непълнолетни потърпевши на престъпления и прояви са 87 лица за 2018 година, като през 2017 са били 119 и 129 през 2016 година. 59 са потърпевшите от кражби, 28 от грабежи, блудствата в Пловдив са 2 през 2018 година и едно изнасилване.

Комисията прие и програмата си дейност през 2019 година. В нея са залегнали няколко нови акцента. На първо място това е задълбочаване на работата, издаване на материали и обучения на родители и на деца с оглед все по-голямата заплаха в интернет спрямо непълнолетни и малолетни. Още повече, че през 2018 година комисията е имала два сигнала за изнудване с неприлични снимки на деветокласнички, качени в интернет. Става дума за деца на 15-16 години.

Ще се акцентира на обученията на педагогическите съветници в училищата с цел недопускане и избягване, предотвратяване и разрешаване на конфликти чрез програмата училищна медиация.

"Ще бъде направен и симулативен процес, в който да се покаже възпитателно дело и как се налагат мерки", поясни главният юрист на Пловдив Илиан Иванов.

На 27 февруари - Световен ден за борбата с насилието ще се организира и шествие по Главната в Пловдив. Деца ще бъдат облечени в розови фланелки и ще носят надписи "Не на агресията".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перър

    30 3 Отговор
    цифри цифри... а действия?
  • 2 Интересно

    29 1 Отговор
    А тия снимки как са попаднали в изнудвачите?
  • 3 А хилядите непълнолетни

    39 1 Отговор
    Тинейджърки които се клатят за парцалки и червилца в междучасията в коя категория попадат?
  • 4 deuterium

    15 1 Отговор
    Пълен е нета със Селфи-Порно снимки и клипчета на ученико-студентски девойчета. Това е в големите порно сайтове и то клипове от преди няколко години с 1м+ гледания. НЯМА как да стоят там без съгласието на даденото девойче. Тези сайтове се проверяват стриктно и имат правила - затуй и ги глеам хахаха
  • 5 МЪЖКИ ПРОСТАК

    10 1 Отговор
    УУУУХУХХХХХААААА добре че дойде демокрацията сега тия тупалки почват да се дънят яко още от 16 годишни.Мъжкарите от София с хубайте коли такива търсят дават яко кинтаци и ги дънят когато си искат и после ти я кифлета ходят облечени в маркови дрешки и са возят в скъпи коли ХА ХА ХААААААААААААА!!!
  • 6 Шокар

    9 1 Отговор
    По парцалките ще ги познаете.
  • 7 Загрижен

    6 0 Отговор
    Няма морал в тази държава!Родителите на днешните 16,17,18годишни са тия,които бяха 17,18годишни тогава в зората на демокрацията,когато всичко се случваше,бавно и полека в държавата.Моралът също отиде на майната си.Какво искаме от днешните кифли?Те са плод на демократичните кифли,ама новите са яко ГМО,увредени отгоре и отдолу.Жалко за нацията не случихме на кифли само френски кроасани с пълнеж,произход съмнителен.
  • 8 Бай Тошо

    4 0 Отговор
    Ами защо се снимат девойките, всяко момче в даскалото има поне на половината ученички голи снимки, кой е виновен в случая