Last news in Fakti

14 Февруари, 2019 15:05 4 106 8

Съдят шофьора на Десислава за смърт на пътя

  • десислава-
  • шофьор

Мъжът починал в ръцете на певицата

Доскорошният шофьор на фолк дивата Десислава Димитър Илиев се яви в Бургаския окръжен съд като обвиняем по дело за причиняване на смърт на пътя, съобщи "Флагман".

На 9 септември 2016 г. Илиев е пътувал с Десислава от Варна към София. Преминали са през Бургас. В 5,45 ч. на АМ „Тракия” Илиев е блъснал пешеходеца Божидар Кайлов, става ясно от обвинителния акт.

Няколко часа по-късно Кайлов е починал вследствие на тежките си наранявания. Десислава, заедно с шофьора си, се е притекла на помощ, но травмите били прекалено сериозни и на практика несъвместими с живота.

Пострадалият умира окървавен в скута ѝ след около десетина минути от многобройните наранявания.

Пред дошлите полцаи и пред лекарите Десислава ридае в нервен срив: "Не знаете какво е да издъхне човек в ръцете ти, не сме виновни!"

След инцидента Димитър отказва да шофира.

Десислава е преживяла огромен шок след катастрофата. Дълго време отказвала да пътува и все още изпитва неистов страх да се вози в автомобил, разказаха нейни близки. Димитър, който е неин дългогодишен шофьор, вече не работи за певицата, но двамата поддържат близки приятелски отношения.

Той също изживява случилото се трагично. На днешното заседание в Бургаския окръжен съд стана ясно, че Димитър е карал автомобила със 120 км/ч, но видимостта на АМ „Тракия” на 9 септември 2016 г., в 5,45 ч., е била много ниска. Пешеходецът Божидар Кайлов изглежда изобщо не се е огледал и е тръгнал да пресича, когато колата на фолк певицата била на стотина метра от него.

Той буквално е пометен и изхвърлен на десетина метра след удара. Все още няма разумно обяснение какво е правел пострадалият на магистралата в този ранен час. Днес адвокатът на Димитър Илиев Станислав Иванов от САК поиска обвинението да бъде върнато на прокуратурата заради допуснати пропуски.

Бургаският окръжен съд след минути ще прецени дали да уважи молбата на столичния юрист.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    20 2 Отговор
    Някакъв е искал да се самоубие!!!

    Коментиран от #3

  • 2 гост

    34 1 Отговор
    Пешеходец на магистралата ходещ по пътното платно по принцип си е несъвместимо с живота действие. С колко е карал е спорно, но пресичащ човек няма място на магистралта и ако някой реши да го прави трябва да се огледа няколко пъти преди да пресече. Друго е да е аварирал с автомобила си, да е сервизен екип, облечен с рефлектиращо облекло, да е имало някакви знаци. Но явно не е имало и просто е решил да премине в точно най-неподходящия момент.
  • 3 Илиян

    31 0 Отговор

    До коментар #1 от "666":

    Ми да ходи да скочи от някой мост,заради тази му постъпка шофьора ще го разнасят цял живот по съдилища и накрая даже ще го осъдят....да не говориме за шока който най-вероятно все още преживява......дано не се случва на никой!!!!!!!!!!!!!!!
  • 4 Анонимен

    31 1 Отговор
    "Няколко часа по-късно Кайлов е починал вследствие на тежките си наранявания." "Пострадалият умира окървавен в скута ѝ след около десетина минути." Вие четете ли въобще какви глупости публикувате?

    Коментиран от #7

  • 5 Дидо

    24 0 Отговор
    Нема такава държава.. Колкото и да е клише това.. Нищо лично ама пелеходец на магистрала, че и при намалена видимост... И сега ще съдят шофьора?!? А когато убият на пешеходна - условна?! Трябва нещо да се направи с тия паразити в съдилищата, не се издържа вече...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 бббббб

    13 0 Отговор
    В този случай не трябва да има изобщо дело.Пешеходец на магистрала?!?!?