Last news in Fakti

25 Февруари, 2019 12:29 4 905 33

Трима пребили турчин в центъра на София, помислили го за арабин

  • пребит-
  • турчин-
  • арабин

Тримата се опитали да умъртвят Метин с удари в главата с юмруци

Българският турчин Георги Димитров-Метин, който е племенник на бившия депутат от ДПС Щерю Щерев, е бил пребит от трима мъже в центъра на София заради ненавист и омраза към чужденци. Това пише в решението на състав на Софийския апелативен съд, оглавяван от Пламен Дацов, който потвърждава присъдите на Джоно Младенов (16 г. затвор), Момчил Милчов (15 г. затвор) и Иво Тилков (18 г. затвор).

Последният се укри от правосъдието, докато делото течеше на първа инстанция, и издирването му продължава. Тримата се опитали да умъртвят Метин с удари в главата с юмруци, ритници и метална палка. На подсъдимите прокуратурата не е повдигнала обвинение за ксенофобски подбуди, а само по хулигански, отбелязват съдиите. И отчитат този факт като утежняващо обстоятелство срещу тримата. Метин, който е продавач на гевреци, е пребит на 9 ноември 2013 г. към 20 ч, когато се прибирал след работа към хостел “Вени”.

Там живеел с любимата си Минка и нейната дъщеря. Тогава хостелът е известен като приют за мигранти. Метин бил пресрещнат от нападателите си на ъгъла на столичните ул. “Цар Самуил” и “Пиротска”. Преди да го повалят на земята, тримата го попитали как се казва, поискали му да представи и лична карта, установява съдът. Метин не отговорил нищо и тогава, без да бъдат предизвикани, те се нахвърлили върху него. Налагали го, дори когато лежал в локва кръв на земята. Същия ден по-рано подсъдимите заедно с друг техен приятел, Николай Тодоров, пиели алкохол в ресторант до Женския пазар. След 19,30 ч 4-мата мъже тръгнали по ул. “Цар Самуил”. По пътя Тилков и Младенов подгонили няколко араби, които побягнали към хостел “Вени”. Тогава Тилков, Младенов и Милчов влезли в хостела и започнали да блъскат по вратите на стаите. Приятелят им ги изчакал на улицата. “Ти не защитавай арабите, те бият барманки и магазинерки”, казали те на хазаина на хостела.

На тази сцена има 2-ма свидетели, разпитани по делото. След като напуснали хостела, се сблъскали с прибиращия се към вкъщи Метин. Животът на българския турчин е спасен като по чудо. Той получава черепно-мозъчна травма и изпада в медикаментозна кома няколко месеца. Няма спомени за събитията преди, по време и след инцидента, казват вещи лица. Изразявал се само с прости изречения, изпълнявал елементарни инструкции. Преди нападението той е бил с умствена изостаналост. Лекарите са му поставили диагнозите органично листово разстройство (промяна в емоционално-волевата сфера) и психоорганичен синдром (нарушения в когнитивните процеси и емоционална лабилност). Тримата са осъдени да платят и общо 200 хил. лв. обезщетение на Метин за причинени болки и страдания. Последната дума по делото ще има върховният съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боли ме хуя

    12 32 Отговор
    За бг

    Коментиран от #12

  • 2 Не разбрах

    34 23 Отговор
    Съществена разлика между турци и араби има ли??

    Коментиран от #3, #4, #32

  • 3 Бау

    29 21 Отговор

    До коментар #2 от "Не разбрах":

    Ако имаше начално образование нямаше да задаваш такива идиотски въпроси.
  • 4 много

    36 9 Отговор

    До коментар #2 от "Не разбрах":

    Има огромна разлика, турците много се обиждат ако ги помислят за араби или цигани.

    Коментиран от #18, #24

  • 5 Джудже

    71 1 Отговор
    Нямам нищо против размера на присъдите, но питам защо такива присъди не се дават и на тъмно зелените при, не само опит, а и предумишлено убийство на българин?

    Коментиран от #16

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 меринджей

    8 30 Отговор
    за разлика от арабите, за българите никой не е и чувал.. хубава работа, ама ганъовска.
  • 8 Телевизионен съд

    44 5 Отговор
    Опаа виждате ли какви присъди се раздават за побой над арабин-турчин-ром.
  • 9 оп саа

    29 1 Отговор
    За убийство на бабичка 8-12 години.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Перспектива

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Боли ме хуя":

    Първо те наболява ”това” трибуквие ”за бг”, и докато се усетиш - ще те заболи трибуквието от обратната му страна, ама вече за тебе...
  • 13 Име

    36 6 Отговор
    Я да видим-трепеш човек-4год.максимум,биеш на някъв турлак мазен племенила-18год.,да ама тоя дет е ял шамарите е племеник на оня мазния турлак.......мръсна измет турлашка

    Коментиран от #25, #26

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 бял

    2 7 Отговор
    Местим.
  • 16 Именно

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Джудже":

    Също и защо не са подобни присъдите и за убийците на пътя (имам предвид когато са в комбинация с утежняващи обстоятелства - без книжки, с рецидив за каране пиян/дрогиран) - като на Петър Здравков (убиеца на Мартин Чикалов - варненския балетист), който получи относително малка присъда въпреки огромен брой утежняващи обстоятелства!
    Ясно че при ПТП обикновено липсва умишленост (поне не и такава като в случаят с Метин), но ако караш пиян/дрогиран, без книжка с кола без ГТП и т.н. трябва човек да е наясно, че вероятността от инцидент нараства УЖАСНО много и се доближава до това да има умисъл.
    Или като Анита (Ш)Майзер - получи общо 2 години при положение че бе призната за виновна и в опит да подкупи полицай за да избяга от престъплението!
    Ясно че опит за убийство особено подклаждан от расова (или друга) омраза е с висок риск от рецидив и присъдите са справедливи (макар че всъщност не са го убили ... само се опитали).
    Но за истинските убийци (и то пак казвам с много утежняващи вината обстоятелства) присъдите са м/у 3 и 8 ПЪТИ по-малки!!!
  • 17 Любопитко

    12 0 Отговор

    До коментар #10 от "Паси Пидала":

    И сега що не изясниш какви ”бежанци” са престъпниците с идеология, сродна на нацизма и комунизма, нелегално пресекли границата?
  • 18 Има лесно

    10 5 Отговор

    До коментар #4 от "много":

    Приемат християнството и няма да ги вземат ни за цигани, ни за араПи.

    Коментиран от #31

  • 19 съчувстващ

    7 13 Отговор
    тъпотия съчетана с краен национализъм...смътоносна комбинация...
    шокиран съм,че делото е от 2013 година...ужас,какво е това правосъдие,вместо да ги минат по бързото производство,тези хулигани брутални са се разхождали на свобода !
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Манаф

    0 4 Отговор
    Охъ на батку
  • 22 Иванов

    19 0 Отговор
    Значи щом имаш чичо дупетат има присъди. За другите дето нямат, няма и правосъдие.

    Коментиран от #23

  • 23 Пешо

    19 2 Отговор

    До коментар #22 от "Иванов":

    За убийството на полицая - две години, за пердаха на мангала - общо към 40 години?
  • 24 Amix

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "много":

    И много цигани се правят на турци а не си виждат лилавите венци и черната кожа










    👶🏿👴🏿
  • 25 Шаро

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "Име":

    Неграмотнико.Турлаците населяват планинските села около границата със Сърбия.По-точно Белоградчишко,ако знаеш къде е тоя край.Турлаците нямат нищо общо с турци,араби и цигани.Те са Българи.Преди да разсъждаваше на глас помисли и се ограмоти.
  • 26 Шаро

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Име":

    Неграмотнико.Турлаците населяват планинските села около границата със Сърбия.По-точно Белоградчишко,ако знаеш къде е тоя край.Турлаците нямат нищо общо с турци,араби и цигани.Те са Българи.Преди да разсъждаваше на глас помисли и се ограмоти.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 някой

    1 9 Отговор
    И сега какво, тримата изроди и безделници, обикалящи района, за да търсят кого да пребият, ще се отърват само с глоба?! А човекът, пребит от тези чудовища, ще остане увреден до края на живота си, като не се знае и колко ще живее след нанесените тежки травми. Не заслужават да живеят тези изроди, никой няма право да нанася побой, случилото се е изключително страшно! Наказанието им трябва да е строго! Живеем в ужас, ксенофобските настроения не правят впечатление на никого, по форумите полуграмотни хора дават изява на отвратителната си омраза към чужденци, към различните и това май не тревожи никого! А е повече от страшно!

    Коментиран от #30

  • 29 Alfist

    7 1 Отговор
    Пак сме паднали под турско робство без да се усетим. Ония ден дадоха 5 години на турчин убил двама българи с колата си и оставил детето им сираче
  • 30 Джудже

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "някой":

    А вземи прочети статията, ама внимателно, и пак коментирай.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 може ли

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Османагич":

    да го повториш но на български . да не използваш гугъл преводача ?? според мен разлигата е в големината на шалварите ааа и турците се перат помежду си а за арабите не знам