Last news in Fakti

27 Февруари, 2019 08:15 28 263 55

Доживотен затвор за българския Ескобар

  • дрога-
  • огнян атанасов-
  • гърция-
  • съд

Срещу него се водят и други дела за трафик на наркотици

Доживотен затвор за българския Ескобар - 1
Снимка: БГНЕС

Тричленният апелативен съд в Солун осъди 56-годишния Огнян Атанасов от петричкото село Тополница на доживотен затвор и допълнително на още 10 години лишаване от свобода за трафик на хероин и кокаин в периода август 1998 – май 1999 г., съобщи гръцкият сайт news.gr. Атанасов е осъден и на глоба от 130 хиляди евро. Срещу него се водят и други дела за трафик на наркотици.

Атанасов беше екстрадиран от България в Гърция през януари тази година след като бе арестуван при мащабна антидрога операция, реализирана на територията на ОД на МВР Благоевград и ОД на МВР Хасково. Бе задържана голяма пратка хероин, към която Атанасов и помагачите му от село Тополница били съпричастни.

Говореше се, че Атанасов е дърпал конците на цялата операция по вноса и дистрибуцията на наркотика във вътрешността на страната и износ за Гърция. Въпреки воплите и жалбите му за милост, тъй като бил много болен, нищо не помнил, гръцкият съд бе безпощаден, коментира сайтът "Струма".

Адвокатите му направиха пътека до Гърция, представящи медицински експертизи, доказващи, че той е в много тежко състояние и дори пледираха, че не може да осъзнае и носи отговорност за действията си. В България Атанасов бе задържан многократно, но винаги освобождаван, тъй като се твърдеше, че е много болен. През август 2010 г. българските власти дадоха положителен отговор на гръцките заповеди за задържането му с условието Атанасов първо да излежи присъдите, наложени в България.

Атанасов бе издирван от гърците не само заради престъпленията извършвани на тяхна територия, но и заради бягството си от затвора в Лариса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hmn

    87 24 Отговор
    Наборе , наборе , сигурно и на теб ти е виновен Бойко Борисов. Сега можеш да включиш и Ципрас.

    Коментиран от #50

  • 2 брендо

    82 8 Отговор
    Много болен !!! Този човек е за болница не за затвора!!! Моля ви!!!
  • 3 Оппа

    197 3 Отговор
    Добре, че ги съдят в Гърция, че да лежат, че тук само кокошкари има в затворите. Един сериозен престъпник няма на топло в нашета мила родина.

    Коментиран от #10

  • 4 а защо

    106 6 Отговор
    де не може бюджета на съдебната система да бъде превеждан на гърците, техните съдии да съдят нашите престъпници а нашите многоуважавани съдии да си търсят друга работа защото явно не работят в името на народа !! по същият начин да направим и с народното събрание и правителството . а бе радикално май е по-добре да предадем неутралитета на някоя нормална държава с нормаллно функциониращи институции....да кажем германия(бих предпочел лично швейцария но не са в ес).

    Коментиран от #25, #38

  • 5 Бай Благой

    80 2 Отговор
    Еми тъй е.....в България само могат да минат тия номера с болничните.
    Малякитата не прощават.
  • 6 ГосТ

    99 4 Отговор
    Това е разликата между Гърция и булгаристан! Всъщност това нашто никъде го нема !!!
  • 7 Рошко

    92 1 Отговор
    Болен здрав византийците съдят ,тука пускат щот всички навързани като свински черва ,
  • 8 ха ха ха

    79 9 Отговор
    Глей ти тез гърци не си поплюват. Защо не им пратим боко, цвечо, "нарадно" събрание, мЕнистерски съвет, съдии, прокурори и др. подобна измет да ги поосъдят и настанят в тяхна пандела. Всеки един от тях има много повече престъпления от този нарко трафикант. За да не им тежат финансово на гърците, предлагам българите да съберем по 10лв.
  • 9 Дедо Грую

    36 5 Отговор
    Там в Гърцията нема ли давност за престъпленията бре?!
  • 10 Ицо

    77 2 Отговор

    До коментар #3 от "Оппа":

    Ако беше тук в България-5г. УСЛОВНО, след което щеше да осъди България в Страсбург. Смешна държава станахме.

    Коментиран от #47

  • 11 и защо

    33 4 Отговор
    въобще трябва да има давност на престъпленията...или викаш кой крал крал,кой убивал убивал,кои е корумпиран корумпиран.....важното е нашата съденба система да протака достатъчно и ставаме чисти като сълза
  • 12 Хаха

    35 1 Отговор
    А брендо реновира от затвора х-л Рила. Стига бе от къде го изровихте тоя прошляк
  • 13 арогантен

    55 5 Отговор
    Виждате ли какво се казва държава и работеща съдебна система!! Кога тук в кенефа наречен БУЛГАРИСТАН ще се случи нещо подобно??? После гърците били такива и онакива. Първо да си видим насраните бай ганьовски потури, и тогава да плюем по гърците. Те затова всички ги уважават, и им харесват държавата.

    Коментиран от #14

  • 14 бреее

    32 6 Отговор

    До коментар #13 от "арогантен":

    и от кога викат на гърция ...швейцария на балканите....и колко от западняците се натискат за гръцко гражданство ?? щото по думите ти гърция е еталон за държава а гърците са пример за всички !! гърците в сравнение с повечето западни държави е на по-ниско стъпало като държавна организация а и като хора не стват НО са по-добре от нас без съмнение...ами то румънците са по-напред...но важното е боко да изпревари нинова с 3-4% на евроизборите и шъ са упраим
  • 15 5ко

    24 4 Отговор
    Ганьовският Ескобар е от ората на Рапоня. Гущерът си къса опашката.
  • 16 Стани да си легнеш

    48 0 Отговор
    A на Брендо нашите колко му дадоха, маи беше 5 год. ОЛ инклузив ама на Бахамите ,е за това хората казват че няма държава ,а там където има вижте какви присъди дават, евала на комшиите, за това цял свят ги уважава .А ние 30 год.правим съдебна реформа ,е не се ли нагушиха вече .
  • 17 Наблюдател

    51 1 Отговор
    Само в България доказан престъпник съдите ще го пуснат, просто защото в момента на задържането изведнъж се разболял много тежко... СЪДИИТЕ в България НЕ СА КОРУМПИРАНИ, те просто пускат всеки стига да им плати!!!!
  • 18 Темидец

    26 0 Отговор
    А сега да обяснят нашите "адвокати",че са му нарушени правата и да съдят Гърция в Страсбург.
  • 19 tctcttct

    26 2 Отговор
    Демек нашия човек ще лежи ощте 10 години на ония свят
  • 20 Щирлиц

    24 3 Отговор
    Нема страшно!Условието е първо да лежи присъдите в България!От тук нататък всичко е ясно и многократно проиграно!Получава пристъпи всякакви,пускат го да се лекува и ......бай,бай!Брендо също не е най яркия пример за анархията,която властва из тукашните територий!Имаме си Галеви,"очите",Таки и пр.Ярък пример е едно от главните действащи лица в бутафорията от преди няколко години "Кокаинови крале" Гипсо от Банско.Същия необезпокояван по никакъв начин от десетките институций, продължава да е опредлящ фактор във контрола и надграждането на всички престъпни схеми в Пиринско и не само!
  • 21 Госта

    21 2 Отговор
    Не е ли жалко че другите държави трябва да съдят нашите престъпници. Ако ще се оправят нещата, Европа да създава съд и да подхващат наред. Вижда се че другаде тези неща не минават - докато си действат престъпниците печелят милиони, убиват и пребиват нищо има няма, в момента в който ги хванат се оказва че българите сме най-болната нация (ако съдим по тях). Те едва ли не аха аха още малко и ще хвърлят топа. Няма такива в кауша.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 некойси

    28 1 Отговор
    Той Митьо очите може да ги сложи в малкия си джоб такива като този Пабло Ескобар. Престъпна дейност с подкрепа на самата държава, къде го има това?
  • 24 Грешен код от картинката

    7 2 Отговор
    Нашите Ескобаровци няма да умрат в затвора, не пишете глупости..
  • 25 коРа

    19 1 Отговор

    До коментар #4 от "а защо":

    Най-добре, да се направи референдум и народа да ги дава на концесия,съдебна на Гърция,полиция на Германия,Финанси на Холандия или Дания и тн... и ще се оправиме.Те как си дават това онова на концесия и приватизират работещи предприятия, та така и народа да им го тури и да се маинят всички боклуци и паразити, които ни съсипват и грабят нонстоп.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 flipp

    11 2 Отговор
    А тиквата кога, няма по-голям трафикант от него.

    Коментиран от #32

  • 28 Ескобар от Отвъдното

    18 2 Отговор
    Ескобар!!Някъв селянин от Тополница!
  • 29 Кико

    11 6 Отговор
    Разликата е там че не са били под руско влияние. Също така че демокрацията е родена там.
  • 30 Вачо

    18 0 Отговор
    Най-напред трябва да се почне от нашите съдии и после с престъпниците.
  • 31 Калчо

    11 0 Отговор
    В Булгаристан повечето, магистратите не спазват законите ,чакат да се случи някакво голямо престъпление , че да се облагодетелстват ! Има ли друго обяснение, за това ,което виждаме! Няма друга такава държава другаде!
  • 32 ГосТ

    15 2 Отговор

    До коментар #27 от "flipp":

    Това исках да напиша,че журналистите пак са в грешка, българския Ескубар не е от Тополница,а от Банкя-има си и държава даже ! Досущ като Ескобар
  • 33 Ufmast

    7 3 Отговор
    Доживотен и когато отиде душата му някъде ще лежи трупа му в гробницата на затвора. После ,смед 10 години ако иска някой ще има право да си го прибере. Да си го носи по родните места.
  • 34 Avatar

    9 1 Отговор
    Видяхте ли България го предава със условие че ще го върнат в България да излежи първо тукашната присъда . И познайте какво ще се случи.така че ако го върнат ще го изпуснат товар със цел .меса могли да го хванат ли досега
  • 35 SAAB

    13 0 Отговор
    ......."България Атанасов бе задържан многократно, но винаги освобождаван, тъй като се твърдеше, че е много болен"......
    Това доказва състоанието на "територията " !
  • 36 запознат

    9 1 Отговор
    не знам дали е селянин или не, но че работеше доста силно тоя е ясно. какви ли не легенди се носят за него, разправят че било при него като в магазин влизаш и пазаруваш амфети, хероин, канабис, кока и т.н. накрая ако искаш и фактура по ддс ти издават

    Коментиран от #37

  • 37 Неразбрал

    6 4 Отговор

    До коментар #36 от "запознат":

    Осъдили са го на доживотен затвор. Това е ясно, но тези 10 години допълнително лишаване от свобода след края на живота му кой ще ги лежи!? Някой наследник ли!?.

    Коментиран от #40

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 нищо ново

    8 1 Отговор
    а къде е ``Брендо``?!....
  • 40 ОтКухнята

    5 0 Отговор

    До коментар #37 от "Неразбрал":

    10те години са по друго обвинение и са задължени да му дадат и тях да си има, дори и да е супер прилежен :)
  • 41 КОКА

    2 3 Отговор
    ПОРЕДНИЯ БОКЛУК СМЕШНИК
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 vasik atanasova

    2 2 Отговор
    какъв ЕСКОБАР Е ТОЗИ
    хората въртят милиони
    а той от 98 до 99 г
    ЕСКОБРАР МАЛЕ МАЛЕ
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Krasiviq

    1 3 Отговор
    тоя прост тъп селянин селяндур да умре дано в страшни мъки в пълен мрак да изгние в собствената си помия във ада да го из пържат за вечно векови боклук нещастен дано изгние в собствената си помия боклук
  • 46 Kradiviq

    1 3 Отговор
    да ми яде оная работа боклук да изгние в гноиии да го полагат черви до края на живота
  • 47 Бълхария

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ицо":

    Не сме станали смешна Държава, тя много отдавна си е смешна, но най смешен е съда и прокуратурата, те само гледат да се налапат с пари , пък много важно че бандитите се разхождат на свобода:-)
  • 48 hmhmhm

    7 0 Отговор
    Хубаво са го подредили браво на комшиите ето така се прави дават им какви ли не диагнози че бил болен че не знаел какво прави и готово до живот затвор. БРАВО
  • 49 Ventura

    2 1 Отговор
    И сега Боко , кой ще назначи
    на негово място?
    Голяма загуба за великият вожд!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Бай Хой

    3 0 Отговор
    Лицето Атанасов 19 години аде, пи и смърка кока заедно с полицията за борба с наркотиците и БОП - па на Благоевград, но понеже след 3 месеца изтича давността по делото му в Гърция и вече не може да го смучат за пари го арестуват и екстрадират там. За 19 г. Са му изсмукали няколко милиона. Надявам се да бъдат разследвани и осъдени като него....
  • 52 Гошо

    3 0 Отговор
    Българския Ескобар е начело на държавата.
  • 53 Евала

    3 0 Отговор
    Този Ескобар е получил още десет години защото тук се е ползвал с привилегии на светец!! И има голяма опасност след смърта си да Възкръсне! Ето затова се е наложило да му дадат 10 г и след смърта си:) муахааа
  • 54 Ганю Ганев

    3 0 Отговор
    Темида е древногръцка богиня на правосъдието, не е древнобъгарска!
  • 55 До 10

    1 0 Отговор
    Няма да лежи 10 години на оня свят,а 10 години ще лежат децата му,за продължат присъдата на баща си,както е в други държави,където осъждат на по 50 години и повече затвор.А що се отнася до това,че в България ги освобождават,след като главният бос на наркодилърите Б.Борисов звънне в прокуратурата веднага ги пускат,защото са тежко болни.Така е в държава в която премиера е Боса на мутрите!!!