Last news in Fakti

28 Февруари, 2019 10:20 2 513 6

Осъдиха българин за загиналите в камион 71 мигранти

  • нелегални мигранти-
  • унгария

Присъдата е окончателна

Българин бе осъден в Унгария на четири години и осем месеца затвор за трафик на хора във връзка със смъртта на 71 мигранти в багажника на камион през август 2015 г., съобщи унгарската агенция МТИ, цитирана от Ройтерс.

Нелегалните мигранти, сред които осем жени и четири деца, се задушиха в камиона и бяха открити мъртви край автомагистрала в Австрия близо до Парндорф.

Името на 39-годишния българин не се съобщава, каквато е практиката на унгарските съдилища. Макар да не е пряко замесен в случая в Парндорф, той е осъден за наемането на двама от главните обвиняеми по делото като трафиканти на хора. Така той е станал съучастник на организиран трафик на хора, примамвайки най-малко шестима трафиканти, посочва МТИ.

Присъдата е окончателна, защото нито прокурорите, нито подсъдимите са я протестирали.

Миналата година същият съд осъди още трима българи и афганистанец на 25 г. затвор по същото дело, но техните присъди не са окончателни, защото още се очаква да бъдат обжалвани.

Загиналите мигранти бяха сред стотиците хиляди от огромната миграционна вълна от Близкия изток, Азия и Африка през Балканите към Западна Европа през 2015 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ддд

    11 5 Отговор
    Този ще влезе в книгите. Това си е сериен убиец .
  • 2 Баш Майсторът

    19 8 Отговор
    Медал трябва да му връчат,че е спасил света,от 71 потенциални терористи,....

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    7 6 Отговор

    До коментар #2 от "Баш Майсторът":

    Смъртта на деца "ви "радва...вие сте ЛУД,потенциалните терористи са в болния "ви "мозък
  • 4 Все българи

    8 1 Отговор
    Крадат чуждо. Убиват германки. Крадат пари от Венецуела. Изнасят дрога перат пари. Ние сме по зле и от циганите. А Гърция не ни искат. Защото сме крадци и сме невъзпитани. Правим секс на гръцки плажове. Мърсим им плажа и всичко. Кой вече ни ще. Никой. Всичко се дължи на нашите управляващи в парламента. Те ни направиха такива. Беднотията ни направи психически нестабилни. Май всички българи са за лудницата. Крадци ни управляват.
  • 5 ще го осъзнаят по подир

    2 3 Отговор
    Пичът е за награда,ама няма кой да вярва,така че.......
  • 6 А аз

    0 2 Отговор
    ще убия този който ми изтрива коментарите.