Last news in Fakti

5 Март, 2019 19:12 4 900 13

Разкриха подробности за осуетения пожар във Видин

  • видин-
  • взрив-
  • пожар-
  • цистерна

Две лица се опитаха да взривят цистерна, пълна с дизел

Разкриха подробности за осуетения пожар във Видин - 1
Снимка: БГНЕС

Директорът на ОДМВР-Видин, старши комисар Петър Коцин, разкри подробности за предотвратения взрив в града. Ст. комисар Коцин посочи, че на 26 февруари е получена оперативна информация, че две лица подготвят тежко криминално престъпление на територията на Видин.

"Създадена е необходимата организация и изготвяне на необходимите планове. Лицата са засечени същата вечер на входа на Видин от секретни постове, които бяха разположени в по-голямата част на града, защото нямахме информация къде ще бъде извършено престъплението'', каза Коцин. Той добави, че е установено жилище, в което подозрителните лица са се настанили, като се заредили с достатъчно количество храна и вода, за да могат да останат в рамките на няколко дни там, докато отшуми това, което са замислили и след това да се изтеглят без проблеми.

"Сутринта на 27 февруари около 4.00 часа лицата напуснаха жилището, като всяко лице носеше раница на гърба си и носеха още един тъмен сак. Насочиха се към сградата на Граничното полицейско управление и стигнаха до оградата, която е откъм булевард „Панония“ срещу бензиностанцията. Едното лице прескочи оградата на ГПУ-то, но в този момент другото лице забеляза раздвижване на нашите колеги и извика съучастника си обратно. Така двамата успяват да се оттеглят в междублоковото пространство в близост до управлението. Малко след това лицата са задържани. Оказва се, че в раниците и сака се намират 10-литрови бутилки с петролен продукт – бензин, а за бутилките е прикрепено пликче с химическо вещество. При инжектиране на друго химическо вещество се получава горене и на практика тази бутилка експлодира като бомба'', посочи ст. ком. Коцин.

"На мястото, където прескача лицето, се намира цистерна с гориво, в която е имало 5 тона дизел. В близост има втора цистерна с бензин, а от другата страна на пътя се намира бензиностанция. На 50 метра от Граничното полицейско управление се намират жилищни блокове на квартал „Гео Милев“, а на 50 метра от бензиностанцията – жилищни блокове на квартал „Панония'', добави той.

По думите му двете лица, които са задържани за постоянно в ареста, не са от Видин, живеели са на територията на София и не са криминално проявени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕРО

    29 2 Отговор
    Никакво споразумение като ги съдят...директно доживотен затвор !!! Ужасът, който са искали да причинят е нещо неописуемо , което е щяло да съсипе стотици хора от кварталите....Слава Богу, че са ги хванали....никаква прошка за подобни измери !
  • 2 Vanio

    23 0 Отговор
    Интересно кои са лицата и каква е причината? Тероризъм?
  • 3 А БЕ

    12 7 Отговор
    ПАРТИЗАН ЗА БОЙ СЕ СТЯГА! ТОВА Е НОВАТА ВИЗИЯ НА БСП!
  • 4 пфууу

    11 2 Отговор
    Значи - тероризъм!
  • 5 666

    13 6 Отговор
    Има нещо недоизписано тук ми се струва. Всичко е описано много детайлно, но мотивът, мотивът не се споменава. Защо? Лицата не са криминално проявени. Намекват ни, че при взрив, е можело да има жертви и щети от жилищните комплекси, но това е невъзможно. Защо ни настройват против тях? Като кажат А да кажат и Б!
  • 6 ванката

    6 1 Отговор
    и какви са подробностите че днес пишеше същото нищо ново няма просто се повтаря статията с ново заглавие а мара изнемогва вече няма какво да се копира...
  • 7 Русуфил

    8 3 Отговор
    Само пълен идиот ще се опита да "взривява" цистерна с дизелово гориво по какъвто и да било начин. Почти толкова голям идиот колкото този, повярвал на евтината PR акцийка.
  • 8 Пешо

    9 2 Отговор
    Само като разбрах, че зам. главния прокурор Иван Гешев е намесен, вече не вярвам на тази сапунка. Този е фалшив човек и прави поредните циркове.
  • 9 Видинлия от "Зелето"

    4 1 Отговор
    Нека се вгледа управата на града в района на граничното- след ДИПа -чии е терена там? То си е пущиняк- обрасло мръсно, тъмно. А и по булеварда след това кръстовище там - тъмнина...
  • 10 Читател и зрител

    4 1 Отговор
    Версията куца. Най вероятно се касае за прикриване на системни кражби на дизелово гориво. Но защо се вдига толкова шум? За прикриване на трафик на мигранти или за отклоняване на вниманието от други скандални факти?
  • 11 Валю

    3 1 Отговор
    Прилича на акция„42лева“
  • 12 БАЦКАТА

    3 1 Отговор
    Да ги осъдят като терористи !!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.