Last news in Fakti

7 Март, 2019 18:22 1 820 8

Убиец влиза зад решетките за 30 години

  • затвор-
  • убийство-
  • търговище

20-годишният престъпник убил двама възрастни души и запалил домовете им, за да се прикрие

Убиец влиза зад решетките за 30 години - 1
Снимка: Shutterstock

Окръжната прокуратура в Търговище приведе в изпълнение влязла в сила 30-годишна присъда на А.А., признат за виновен за убийствата на двама възрастни, които прикрил чрез палежи на домовете им. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

За извършените две умишлени убийства Търговищкият окръжен съд е наложил наказание "доживотен затвор" на 20-годишния мъж, което е заменил с 30 години лишаване от свобода при строг режим, заради съкратено съдебно следствие с признаване на вина. Присъдата на първата съдебна инстанция е произнесена през юли 2018 година.

През януари 2019 г. с решение на Апелативния съд във Варна тя е била потвърдена изцяло. Осъденият не е обжалвал в законоустановения срок и така 30-годишната ефективна присъда е влязла в сила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асен

    8 0 Отговор
    Почнаха ги!
  • 2 гост

    18 0 Отговор
    брей брей брей - вместо да му пуснат по един куршум и за двете убийства - ще го поставят на хранилка за 30 години
  • 3 Пешо

    15 0 Отговор
    Какво стана сега? След 30 години когат тоз стане на 50 ще убие още някой. Защо въобще такива убийци ги пускат обратно в обществото? Нали искаме да стигнем американците ... в Америка има смъртна присъда за такива.

    Коментиран от #7

  • 4 От Пирдоп

    7 0 Отговор
    Има и ЛИНЧ и КУ КУС КЛАН
  • 5 Mорук

    6 0 Отговор
    Ай защо поне не ги пращате такива в Иран или Китай ,нашата държава никога нема се оправи ,с тези вече насадени джендърски ценности
  • 6 бббббб

    6 0 Отговор
    По Татово време присъдата щеше да е смърт.А,сега ги храним , поим и лекуваме .
  • 7 Велик Монгол

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Пешо":

    В главата ти е пълна боза. Не пиши нещо, за което си чул от тук или от там. Първо Америка е огромен континент. Дори да приемем, че имаш в предвид цивилизовата Америка, т. е северна, там са Канада САЩ и Мексико. По всяка вероятност имаш в предвид САЩ, защото в Канада нещата са доста различни. Дори в САЩ в 8 щата и е дин федерален окръг няма смъртно наказание. В Останалите 52 то ту се забранява, ту се разрешава. При този вид наказание няма връщане на зад. Официално 1,7 % от издадените смъртни присъди се съдебни грешки. Какво правим, ако съдебните заседатели са били ядосани, че кърито, което са им сервирали било много люто при обявяването статуса на обвинения ? Като пишете, не пишете като деца, които до скоро са гледали "Мечо Пух" и изведнъж са попаднали на хорър.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.