Last news in Fakti

19 Април, 2012 09:25 1 532 0

Кленовски се е върнал в България

  • стефан кленовски-
  • арест

Бащата на Кленовски: Той е чисто минало

Кленовски се е върнал в България - 1
Снимка: БГНЕС

Стефан Кленовски беше арестуван на детски рожден ден в столичен мол заради съмнения в източване на банкови карти. Той беше екстрадиран в Италия, откъде беше издадена заповед за задържането му. Преди две седмици Кленовски беше освободен. В сутрешния блок на Нова телевизия неговият баща Иван Кленовски заяви, че синът му е с чисто съдебно минало.

От две седмици Кленовски е в България, след като италианските власти го освободили. „Стефан е тук с всички италиански документи, че е невинен“, заяви бащата.

„На 30 септември той беше прострелян в краката при опит за отвличане. 5 патрона имаше в него. Никой не каза нищо за това“, заяви бащата за отношението на родните власти към задържания. В Италия обаче отношението било съвсем друго - съдът поискал да види белезите на Кленовски от огнестрелните рани, а съдията се хванал за главата.

След ареста му неговата съпруга обвини служителите на МВР в полицейски произвол.

От СДВР пък разпространиха кадри от охранителните камери и отрекоха твърденията, че върху Кленовски  е упражнявано насилие.

В последствие той беше освободен от Софийския градски съд, след което беше одобрено искането за екстрадиране в Италия.

Стефан Кленовски беше арестуван на 27 януари към 17.45 ч. в МОЛ-а на „Цариградско шосе“, по сигнал. Директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов уточни тогава, че в момента на задържането при Кленовски са били съпругата му и децата му и не е употребена сила. Задържаният е бил с фалшиви документи.

За него има издадена е европейска заповед за издирване в рамките на операция „Шок“. Той е член на престъпна група и от 2008 г. извършва престъпена дейност в Италия и други държави. Кленовски се е занимавал с поставяне на скимиращи устройства, присвояване на банкови кодове, изготвяне на клонирани карти и незаконно теглене на пари. През септември 2011 г. Криминална полиция попада на следите му, но Кленовски успява да избяга.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА