Last news in Fakti

19 Април, 2012 14:02 1 302 1

Четвърт милион цигарени гилзи за месец

  • цигарени гилзи-
  • контрабанда-
  • граница-
  • митничари

Само на българо-турската граница

Четвърт милион цигарени гилзи за месец - 1
Снимка: Агенция "Митници"

Три опита за контрабанда на цигарени гилзи предотвратиха митничарите на Капитан Андреево за 24 часа, съобщиха от Агенция "Митници". Първите два случая са с леки автомобили, които пристигат едновременно на пункта и не декларират нищо пред митническите служители. Въпреки това колите са селектирани за проверка. При нея във външните кухини на бронята и външните подкалници на първия автомобил, Volkswagen Golf с хасковска регистрация, митничарите откриват 2 000 цигарени гилзи с филтър, собственост на 58-годишния Д. М. от Караманци.

 

Втората кола, Peugeot 306 с пловдивска регистрация, се оказва подплатена с 3 600 цигарени гилзи с филтър, укрити в задната броня и страничните кухини на багажното отделение. Гилзите са собственост на 39-годишния С.Б. от Пловдив, който смятал да ги подари на дядо си.

По-късно на митническия пункт пристига Renault Espace с хасковска регистрация, управлявано от 29-годишния К. П. от Харманли. Колата е селектирана за щателна проверка, при която митническите инспектори откриват два допълнителни резервоара, натъпкани с цигарени гилзи с филтър. Гилзи са били скрити и в задните врати и в кухините на задните калници. В тайниците са открити близо 34 000 цигарени гилзи с филтър.

Над четвърт милион са цигарените гилзи, открити от митническите служители на българо-турската граница при десет опита за контрабанда само за последния месец. При всеки от случаите гилзите са били укрити в пригодени или специално изградени тайници на леки автомобили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марков

    0 0 Отговор
    Тези гилзи са параван за други стоки, дето мъкнат и не хващат. Митничарите да имат работа.Голяма контрабанда то чудо пратки хванали.В с.Лесово ,където има митница се въдят едни змии слепоци и митничарите са от същия сорт слепоци.От Турция се внася повече контрабанда от колкото от Китай за целия европейски съюз.За това и няма Шеген .