Last news in Fakti

27 Март, 2019 13:41 3 721 10

Цигани-гробари рекетират жена за 5 000 лв., оскверниха гроба на съпруга ѝ

  • гробари-
  • изнудване-
  • рекет-
  • гроб

Действието се разиграва на Централния гробищен парк в София

Цигани-гробари рекетират жена за 5 000 лв., оскверниха гроба на съпруга ѝ - 1
Снимка: Флагман

Брутална и изключително потресаваща история, показваща докъде е стигнала арогантността на гробари-мародери, разказа читателка на Флагман.бг . Действието се разиграва на Централния гробищен парк в София, където възрастната дама, с достойна професия, е преживяла най-големия си ужас в живота – била е изнудвана от ромска банда и след като е отказала да плати, гробът на съпруга ѝ е осквернен.

Самоличността на жената остава в тайна, заради страха ѝ, че ще има ново нападение над тленните останки на мъжа ѝ. Тя е пуснала сигнал във Второ РУП София. Предостави и документи и снимков материал.

Ето какво разказа дамата, която след случилото се едва се държи на краката си.

„Преди няколко дни отидох, за да почистя гроба на съпруга ми. В един момент към мен се насочиха трима млади мъже от ромски произход. Започнаха да ме разпитват дали не искам да ми подновят паметната плоча, да сложат нова облицовка на гроба, но след като им отказах, те станаха много агресивни. Предупредиха ме, че можело да им платя, за да пазят гроба, защото вечер по думите им, бродели мародери и вандали, които трошели всичко наред. Имало няколко подобни инцидента, казаха те. Започнаха да ми говорят, че е хубаво и след смъртта си да се погрижа за съпруга ми. Така щяла съм да покажа, че го уважавам. Не си тръгваха, ставаха все по-настоятелни и реших, че е време аз да си отида и да се върна след ден, когато да си довърша работата на спокойствие.

Отидох си, но на следващия ден видях ужасяваща гледка! Гробът на съпруга ми бе осквернен, виждаше се дори ковчегът. Едва не припаднах, не можех да повярвам, че е истина. Сринах се! Губят ми се няколко минути, защото не можех да повярвам, че нещо подобно се е случило. В този момент към мен дойдоха същите лица. И ми казаха:”Предупредихме те, нали?!”.

Започнаха да ми говорят врели-некипели. Имало некрофили, крадци, ако не съм покриела гроба на съпруга ми някой щял да изрови тялото му. Той почина преди години не ми се мисли какво е останало от него! Не можех да понеса повече. Те пак ми предложиха услугите си, казвайки, че ако им платя за възстановяването щели да „пазят” безплатно. Разбрах какво става и поисках телефон за връзка, уж да си помисля, а всъщност да го дам на полицията. Те ми дадоха не само телефон, а и хвърчаща оферта с две имена на човек, два телефонни номера, както и име на фирма. Шокирах се като видях сумата под „офертата” – 4700 лева! И се запитах колко хора са платили подобни пари, колко човека са изпаднали в такава абсурдна ситуация? Чрез Вас моля полицаите и прокуратурата да заловят тези лица, да прекратят тази практика, защото извършат жестока гавра с паметта на починалите хора"

Фирмата, от която е офертата е регистрирана на лице, което живее на ул.”Стара воденица” в София – в сърцето на ромско гето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изгъзиците

    17 0 Отговор
    КОЙТО ИМА БЛИЗЪК ПОЧИНАЛ ДА ОТИВА НАПРАВО НА АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ЦЕНТРАЛНИ ГРОБИЩА - ТРАНСПОРТ, КОВЧЕГ И ВСИЧКО ЗА 350лв. ВЪОБЩЕ НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ РАЗНИ АГЕНЦИИ/ КОИТО ИЗПОЛЗВАТ УСЛИГИТЕ НА ЦЕНТР. ГРОБИЩА/ ЩЕ ВИ РАЗМОТАВАТ 2-3 ДЕНА И ЩЕ ВИ ВЗЕМАТ 2-3-5000ЛВ ОТГОРЕ
  • 2 Изгъзиците

    14 2 Отговор
    ТОЙ МИТЬО ОЧИТЕ ЗАТОВА ГИ РЕКЕТИРАШЕ, ЩОТО ЗА НИЩО ВЗИМАТ БАСНОСЛОВНИ СУМИ И СЕ ГАВРЯТ С КЛИЕНТИТЕ, ДА ВЗЕМЕШ 100ЛВ ОТ НЯКОЙ КОЙТО ВЗИМА 2-3000 Е 3-5 %, ДАЖЕ МАЛКО ИМ Е
  • 3 не на либерал идиотизма

    42 0 Отговор
    мръсна сган и още по-лошото е че има ренегати от български произход бхк, америка за България и т.н. соросоидна сган, така наречените либерали, атлантици и други подобни помияри
  • 4 висок

    15 0 Отговор
    Последните години изпратих 4-ма възрастни. Винаги директно в администрацията на гробищата, докарват ковчега, идват на часа ,водят до гроба, погребение, подавки....всичко!!! Агенция от мен не е видяла нито 1 стотинка.
  • 5 Гадове

    12 0 Отговор
    За тези пари ще платя на двама трима да ги пребият от бой.
  • 6 Аз ,Врчанката

    7 0 Отговор
    Не ги ли е било грях даосквернят гроба на покойника?! И всичкото това за пари! Ама, циганин грях има ли? Той за пари би продал-баща си и майка си. Такива вандали,трябва да се вкарат в затвора.
  • 7 Аз ,Врчанката

    6 0 Отговор
    Не ги ли е било грях даосквернят гроба на покойника?! И всичкото това за пари! Ама, циганин грях има ли? Той за пари би продал-баща си и майка си. Такива вандали,трябва да се вкарат в затвора.
  • 8 ghost

    4 0 Отговор
    Обещавам им двойно ако поизкопаят малко надълбочко и после ги заривам в дупката която сами са изкопали.
  • 9 някой

    1 0 Отговор
    Така нареченият гробищен парк в Орландовци е място, страшно и отчайващо. Да не говорим за разрушените клетки с праха на покойниците, за откраднатите паметни плочи, за метала, който липсва, защото циганите печелят от него. Образували са се банди от професионални изнудвачи, които идват и без да питат събират някоя и друга клеча от гроба и ти искат минимум 5 лв. Особено е опасно за сами жени, а сигурно и за сами мъже, възрастни хора. Няма ли охрана, защо вместо да отиде човек да почете паметта на близките си починали хора, трябва да се оглежда непрекъснато и да се чувства уязвим? И то в централната част. Какво ли остава в по-отдалечените места! Проблемите си стоят, усеща се едно безсилие, липса на адекватна здрава ръка.

    Коментиран от #10

  • 10 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "някой":

    В отдалечените места няма никакъв проблем , това може да се случи само във София. Моето село е на 30км от София близо до Горна Малина , през живата си не съм чувал за подобно нещо. Дори циганите тук са по културни и с морал , за погребение взимат 160лв и това . Тези своеволия и тази безнаказаност я има само в столицата.