Last news in Fakti

28 Март, 2019 11:29 9 013 12

Разбиха наркогрупа във Варна

  • наркотици-
  • група-
  • варна

Операцията е проведена под наблюдението на Специализираната прокуратура; обвинение е повдигнато на деветима; за шестима от тях ще бъде внесено искане за задържане под стража

Разбиха наркогрупа във Варна - 1

Група за разпространение на наркотици на територията на Варна е разкрита при операция, проведена на 25 март от служители на ГДБОП, под наблюдението на Специализираната прокуратура. В хода на полицейските действия, трима мъже, сред които и доставчикът на дрога на едро за групата, са задържани на междуселски път край Карнобат по време на сделка с 1,116 кг амфетамини.

За количеството синтетичен наркотик доставчикът трябвало да получи 29 000 лева, които са иззети при обиски по време на операцията.

Според събраните досега доказателства, групата от общо деветима е разпространявала наркотици във Варна от началото на 2018 г. Нейна територия на разпространение е бил и квартал „Максуда“ в областния град. Данните сочат, че участниците продавали на черния пазар по килограм амфетамини за две седмици, като е получавала за това около 60 000 лева.

При извършените претърсвания на 39 жилища, офиси и автомобили, ползвани от участници в групата, са намерени и иззети различни количества наркотици – предимно кокаин и амфетамини. Специализираната прокуратура привлече като обвиняеми девет лица за участие в организирана престъпна група за държане и разпространение на наркотици във Варна.

Днес в Специализирания наказателен съд ще бъдат внесени искания за „Задържане под стража“ на шестима от обвинените. На другите трима са наложени мерки за неотклонение „Парична гаранция“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    12 4 Отговор
    Поредния цирк на Цацаратурата. Вятър и мъгла.
  • 2 ???

    6 7 Отговор
    Това са сигурно хората на кирю домузя.
  • 3 СОЛОМОН

    11 7 Отговор
    ВРЕМЕ ДА СЕ ВЪВЕДЕ ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР БЕЗ ПРАВО НА ЗАМЯНА ЗА РАЗПОСТРАНЕНИЕ НА НАРКОТИЦИ . ТЕ ОТ 4 МИЛИОНА ДЪРЖАВА ЩЕ ОКАЖЕ 1 МИЛИОН НАРКОМАНИ . МАСОВО И ШОФЬОРИ ДРОГИРАНИ КАРАТ . СИНГАПУР РЕШИ ПРОБЛЕМА С НАРКОТИЦИТЕ С СТРОГИ НАКАЗАНИЯ И НАКРАЯ РАЗПОСТРАНИТЕЛИТЕ СЕ ОТЕГЛИЛИ ОТ ТАМ . ТУКА БОЙКО И ЦАЦАРОВ СА НАЙ ВРЕДНИТЕ . НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ИЗПОЛЗВА БОЙКО ПРОКУРАТУРАТА ЗА ПОРЪЧКИ ЗА ДА РАЗЧИСТИ ОНЕЗИ С КОЙТО Е ЗВЪРЗАН С ГОДИНИ НАЗАД .
  • 4 така е

    6 1 Отговор
    ,,Движели са икономиката,,.То откакто изгониха руснаците търговията със стоки на дребно е спаднала и няма с какво друго да търгуват хорицата.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 LGV

    8 1 Отговор
    Усеща се,че идват избори)))Ама само шумни акций и след 2 дена тишина,как веднъж не показаха "посрещането"в затвора с 20-30годишна присъда!!!Никога няма да се оправи тая държава с мутренско управление!!!
  • 7 Дивак

    10 0 Отговор
    Е как пък точно в Максуда??? Хахаха!!!! Смешници , заловили некви дребни дилърчета и голямата новина вече.Всяко дете знае че в Максуда е пълно с наркотици и всички дилъри вземат от там , само че за циганските босове има чадър ,защото са послушни и гледат да са угодни на властта с купените гласове !!!! Изроди долни , дано има възмездие за тези гадове !!!
  • 8 Амфети.Георгиев.

    0 0 Отговор
    Лоши.Ченгета
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Амфети.Георгиев.

    0 0 Отговор
    Всички употребяващи като теб вземат от Махлата. А не дилари
  • 11 Kur za ushev

    1 0 Отговор
    da vi eba maikata kolko stabilno davaha shto gi hvanahte pedali tamun otivah da si zema i gledam ot pred policai maika vi prosta

    Коментиран от #12

  • 12 Kur za ushev

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Kur za ushev":

    tashak si praq