Last news in Fakti

16 Май, 2019 22:00 1 960 0

Постоянен арест за двама трафиканти на хероин - македонец и холандец

  • хероин-
  • наркотици-
  • трафиканти-
  • капитан андреево

В съучастие с още двама обвиняеми, българин и турчин, те внесли у нас наркотик за близо 500 000 лева

Постоянен арест за двама трафиканти на хероин - македонец и холандец - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд - Хасково, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо македонския гражданин В.Д. и холандския гражданин М.А., съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Двамата са привлечени като обвиняеми за това, че на 8 май 2019 г. на ГКПП "Капитан Андреево" с лек автомобил Renault Megane Scenic, в съучастие с още двама обвиняеми, български и турски гражданин, са пренесли през границата на страната, от Турция в България, високорисково наркотично вещество - хероин, с общо тегло 6.533 кг на стойност 423 930 лева, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък.

Според апелативните съдии е налице обосновано предположение двамата да са извършили престъплението, за което са привлечени като обвиняеми и за което се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години. От доказателствата по делото, въпреки ранния етап на разследване, магистратите приеха, че е налице реална опасност обвиняемите да се укрият или извършат престъпление, предвид това, че двамата са чужди граждани и нямат установена адресна регистрация в страната ни.

Определението на Апелативния съд в Пловдив е окончателно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА