Last news in Fakti

4 Май, 2012 19:16 4 403 5

Братя Галеви ще лежат в Самораново

  • братя галеви-
  • галеви-
  • затвор-
  • самораново-
  • ангел христов-
  • пламен галев
Братя Галеви ще лежат в Самораново - 1
Снимка: БГНЕС

Братя Галеви ще изтърпяват присъдите си „лишаване от свобода” в затворническото общежитие в Самораново. Говорителят на Кюстендилска окръжна прокуратура Марияна Сиракова обясни, че на територията на съдебния район, обхващащ областта, няма друго общежитие, освен това към Бобовдолския затвор в дупнишкото село Самораново, предаде благоевградската информационна агенция „Е-79“.

Решението на Върховния касационен съд ще бъде изпратено в Кюстендилски окръжен съд, който от своя страна ще го предаде за изпълнение на Окръжна прокуратура, поясни процедурата прокурор Сиракова. 
Както вече съобщихме, последната съдебна инстанция определи 5 години лишаване от свобода за  Пламен Галев и 4 години - за Ангел Христов. Приближените им Владимир Ангелов – Стъклето и Апостол Чакалов – Тоци също влизат в затвора за по четири години, а Георги Блатски и Красимир Оков бяха оправдани.

Галев и Христов са признати за виновни за организиране и лидерство на престъпна група, занимавала се с рекет, изнудване и оказване на принуда. Съдът обаче реши, че групата не била въоръжена и не била създадена с користни цели. Друго смекчаващо вината обстоятелство е чистото съдебно минало на Братя Галеви, както и заниманията им с благотворителна дейност. Затова присъдата на Софийски апелативен съд е намалена с две години за Галев и с една – за Христов, а за място за изтърпяване на присъдите бе определено затворническо общежитие от открит тип.

Селото, където ще лежат Галеви, е на няколко километра от с. Ресилово, където двамата имат къщи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The Big Boss

    2 0 Отговор
    Браво на независимият български съд!
  • 2 не сърбин

    2 0 Отговор
    Защо не ги изпратите да лежат на Бахамите?
  • 3 бай петър

    2 0 Отговор
    и това ако е правосъдие здраве му кажи . те са за разстрел те на хотел ги изпращат. и тук са се нагушили с мангизи
  • 4 ВИП АМГ

    1 0 Отговор
    tova selo e na 5 km ot domovete im.mnogo strano reshenie na sada.iavno s pari moje dasi kupish vsichko.
  • 5 Кирил Червенков

    2 0 Отговор
    pratixa gi na kurort