Last news in Fakti

4 Юли, 2019 12:07 2 968 2

Разследват четирима от КАТ в Казанлък за корупция

  • кат-
  • казанлък-
  • корупция

Проверките тръгнали след самоубийството на 44-годишния пътен полицай Тодор Николов в края на миналата година

Разследват четирима от КАТ в Казанлък за корупция - 1

Поне четирима дългогодишни служители на РУ „Полиция“ в Казанлък , трима от които катаджии се разследват за корупционни схеми, съобщи старозагорският окръжен прокурор Дичо Атанасов, разкри в. „Монитор“.

Разследването е стартирало в хода на досъдебното производство за самоубийството на началника на КАТ Тодор Николов, чието мъртво тяло бе намерено край язовир Копринка на 14 декември м.г. В близост до трупа на Николов / известен сред колегите си с прякора Геслера / разследващите намериха захвърлени около 12 800 лв., банкноти с различен номинал. Още тогава светнала „червена лампичка“, че най-вероятно парите са дошли от престъпния действия свързани със служебните задължения.

Преди три месеца е било образувано досъдебно производство по член 282 ал. 3 от НК, на 3 юли са извършени обиски в над 10 адреса /домовете и кабинетите на четиримата полицаи/, при които са иззети компютри, хиляди документи, включително актове и наказателни постановления и около 4 000 лв, за които нямало яснота относно произхода им.

За разпитите и описванията на иззетите вещи са привлечени 6 следователи от старозагорския следствен участък,тепърва ще се вземе решение какви точно обвинения и срещу кого ще бъдат повдигнати.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 охрана

    6 0 Отговор
    То май не останаха честни "Куки"....за жалост.Всеки гледа да направи някое левче повече
  • 2 Ники Григоров

    0 0 Отговор
    Собственик на фирма за бельо от Казанлък Киа Интим е замесен в сателите тероризъм и пране на пари. Бил е служител на МВР и с тях са в престъпната схема.