Last news in Fakti

7 Юли, 2019 09:48 4 315 12

Шофьор осъди пиян пешеходец

  • момчилград-
  • пешеходец-
  • водач

Пробата на виновния отчела 2,25 промила

Шофьор осъди пиян пешеходец - 1

Шофьор осъди пиян пешеходец след катастрофа на пътя. Куриозното дело бе гледано в съда в Момчилград. Инцидентът станал на пътя за „Маказа”.

Водач на товарен автомобил „Мерцедес Спринтер” излязъл от платното за движение и се блъснал в скат в района на село Градинка. Причината-пешеходец на пътя. Шофьорът отбил, за да не блъсне мъжа, за който по-късно се установило, че е употребил солидно количество алкохол, съобщава 24rodopi.

Пробата на виновния отчела 2,25 промила. При удара водачът получил мозъчно сътресение. Наложило се да бъде настанен в болницата в Кърджали. Вследствие на инцидента получил психически и нервни кризи, стягане в гърдите, главоболие, повишено кръвно налягане, безсъние. Наложило се и последващо лечение.

Съдът в Момчилград реши пешеходецът, причинил пътното произшествие, да плати на потърпевшия водач обезщетение в размер на 2000 лева.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    77 4 Отговор
    Една добра новина, дано да има повече осъдени пешеходци
  • 2 По добре

    4 10 Отговор
    Да беше го помел...

    Коментиран от #6

  • 3 Голям Слон

    50 3 Отговор
    Кое е куриозното? Че някой съди реален виновник за нещо ли? Куриозното за мен е, че шофьорът винаги е виновен по подразбиране.
  • 4 Бачо Киро

    32 0 Отговор
    И много правилно го е осъдил, въобще не е куриозно. Само у нас се смята, че водачът е виновен по презумпция ... Я се напий в Германия примерно и излез на улицата на място, което не е за пресичане, да се намелят няколко заради теб и да видиш дали е водачът виновен ... Всеки да си носи кръста и глобата, кат е пиян да си е седял у тях.
  • 5 XXL

    13 0 Отговор
    БАЧО КИРО Е МНОГО ПРАВ. ЗАКОНА ТРЯБВА ДА ВАЖИ ЗА ВСИЧКИ НЕ САМО ЗА ШОФЬОРИТЕ. МИН.ГЛОБА -100лв. ЗА ВСЕКИ НАРУШИТЕЛ И ГАНЬО ЩЕ СЕ ДИСЦИПЛИНИРА.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бай Яни

    0 0 Отговор
    Пълни измислици, такъво село тук нямаме. И нема да има. Тези пишат глупости на поразия да си чешат пръстите. Единственото селце Градинка е закрито през2015, община Антоново, област Търговище. Нерде София, нерде Истанбул. Значи толкова и ходите в Гърция през Маказа..
  • 8 гост

    13 0 Отговор
    Навремето на мен ми излязоха двойка пияни цигани на пътя, аз стиснах спирачките и мотора ми се плъзна по асфалта като вече спиращ ги спъна и те седнаха на него. Пияният циганин обаче падна назад и си удари главата като загуби съзнание, аз притичах и му оказах първа помощ. Тумба цигани ми скочиха на бой докато свестявах пияната свиня и ме ритаха в главата докато аз му помагам, при което ме почупиха по лицето. Никой не се намеси. Полицията отказа да дойде, да отказа. Отидох сам до РПУ и подадох жалба, след две седмици ме викнаха да ме информират, че няма да повдигат обвиние на биячите, няма да повдигат обвиние и на пияниците лъкатушещи по пътя, само аз го отнесох, а МВР покри циганите.
  • 9 111

    2 0 Отговор
    Mvr sa beli cigani
  • 10 В грешка си

    0 0 Отговор
    Ако такова село не излиза ли кафе за тоя район.фейк нюз.двойка
  • 11 шофер сервиртьор ченге

    1 0 Отговор
    Моля,да не се изказват "шофери" с лек интелектуален багаж!
  • 12 Каруцар

    0 0 Отговор
    Куриозното е, че добитъците на пътя са освободени от всякаква отговорност за действията им! От двайсетина години по радио, телевизия и др. ги убеждават, че са безсмъртни (според мен по този повод медиите трябва да ги съдят за подбудителство към самоубийство) Дори такива овце да са абсолютно трезви, пак трябва да ги съдят! Ако някой е чул за глоба за пресичане със запушени уши, да ми се обади да черпя!