Last news in Fakti

19 Май, 2012 15:02 1 594 0

Трафиканти на "бели робини" с белезници

  • трафиканти-
  • "бели робини"-
  • задържани

Операцията е реализирана на територията на Пазарджик; задържани са жена и четирима мъже

Служители на ГДБОП неутрализираха престъпна група, занимавала се с трафик на хора.Операцията е реализирана на територията на Пазарджик; задържани са жена и четирима мъже, съобщиха от МВР.

Акцията е проведена в два поредни дни – 17 и 18 май, под ръководството на Районната прокуратура  - Пазарджик. В нея са участвали служители на звеното „БОП“ в Пазарджик, подпомогнати от колегите им от Пловдив.  Била е насочена срещу неутрализирането на престъпна група, която набирала млади жени за „бели робини“ в страните от Западна Европа и упражнявала насилие върху тях.

В ареста са задържани  22-годишната пловдивчанка М.Д., съгражданинът й Д.Б. /30г./, Н.Х. /30 г./  и А.А. /43г./от Пазарджик, и К.Н. /43г./ от с. Хаджиево. Двама от тях са с богато криминално минало. Д.Б. е натрупал множество регистрации за кражби и грабежи, противозаконно отнемане на моторно превозно средство, шофиране в пияно състояние и бягство от местата за лишаване от свобода.

Антимафиотите разследвали действията на групата от близо два месеца, пристъпили към операцията когато получили информация за подготвяно за извеждане от страната ново момиче. В хода на разследването е изяснено, че основно групата набирала клиентките си чрез интернет сайтове. Бързо членовете на престъпната схема осъществявали контакт с тях, омайвали ги с вниманието си до момента, в който връзките ставали по-близки. После следвало насилието -  заплахи, побой, държане в подчинение, изнасилване, искане на пари за откупуване на жертвите. Установени са случаи на множество побои, сексуално насилие, някои от момичетата били горени с цигари, принудително били затваряни на различни места.
В хода на операцията, с определение на районния съд, са извършени претърсвания на три адреса в Пазарджик, с. Хаджиево и Пловдив. Иззети са компютърни конфигурации, множество телефони и документи, имащи отношение към разследването.

Продължават процесуална следствените действия по воденото досъдебно производство. На петимата задържани са повдигнати обвинения, а трима от тях остават в ареста за още 72 часа с постановление на прокуратурата. Предстои внасянето на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА