10 Юли, 2019 14:51 1 953 2

Хванаха 90 кг наркотици при акция в Бургас

  • марихуана-
  • наркотици

А сухата листна маса е с приблизително тегло 130 кг

57-годишен мъж е обвинен за държане с цел разпространение на голямо количество марихуана от около 90 кг, както и за отглеждане на конопени растения – над 190 бр. Това каза окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев по време на брифинг.

"Повдигнато е и предявено обвинение на 57-годишен мъж от Бургас, неосъждан, който е обвинен, че на 8 юли в постройка, находяща в поземлен имот, намиращ се в землището на с. Бата, община Поморие, е държал с цел разпространение – високорискови наркотични вещества в големи размери, а именно коноп, канабис, марихуана в количество 90 кг“, каза още Чинев, цитиран от Фокус.

Той акцентира на стойността на въпросната суха листна маса и тя е възлизаща на цени по съдопроизводството на 540 000 лева. "Същевременно е и предявено обвинение на въпросния мъж, че за времето от май до 8 юли в същия имот, който е засял и отглеждал 193 бр. растения, които са в размери от 70 до 160 см. А сухата листна маса е с приблизително тегло 130 кг“, заяви окръжният прокурор.

По думите му предвидената от закона санкция за първото от тях – задържането с цел разпространение на високорисковите наркотични вещества, е лишаване от свобода от 3 до 12г. , заедно с това глоба от 10 000 до 50 000 лева.

"А за второто престъпление – предмет на повдигнатото и предявено обвинение, наказанието, предвидено от НК е лишаване от свобода от 2 до 5 години и глоба от 5 000 до 10 000 лева“, посочи Чинев и добави, обвиняемият е задържа за срок до 72 часа, като още днес предстои внасяне на искане за вземане на мярка "неотклонение задържане под стража“ в Окръжен съд – Бургас.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киряка

    7 0 Отговор
    Този добре се е лекувал....
  • 2 Мартин

    4 2 Отговор
    Представете си колко пари щеше да прави държавата от този земеделец, ако тревата беше легална. Стотици хиляди данъци само от тази реколта.