Last news in Fakti

11 Юли, 2019 13:30 5 151 8

Затвор за 18-годишен, убил пешеходка на тротоар във Варна

  • варна-
  • пешеходка-
  • войната на пътя-
  • ян палах

Присъдата на Иван П. от 2 години и 8 месеца зад решетките не е окончателна

Затвор за 18-годишен, убил пешеходка на тротоар във Варна - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

2 години и 8 месеца лишаване от свобода за подсъдим, предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна за причиняване смъртта на пешеходка на тротоар

18-годишният Иван П. ще изтърпи наказание 2 години и 8 месеца лишаване от свобода в затвор. За причиняване смъртта на пешеходка на тротоар във Варна, след като изгубил контрол над автомобила си, той е лишен и от право да управлява МПС за срок от 5 години. Присъдата на Варненския окръжен съд е постановена при условията на съкратено съдебно следствие.

На 16 януари тази година около 16 часа 18-годишният Иван се движел с автомобила си Audi A3 по бул. „Ян Палах“ в лявата лента на пътното платно. Когато достигнал до кръстовището с ул. „Роза“, той завил рязко надясно и пресякъл диагонално пътните платна, за да може да влезе в пресечката на улицата. Рисковата и необмислена маневра довела до загуба на контрол над колата.

Автомобилът излязъл от пътното платно и се качил на тротоара, по който в това време вървяла пешеходка. Настъпил неизбежен удар, от който тялото на възрастната жена било изхвърлено във въздуха и паднало на тревата, встрани от тротоара. 11 дни по-късно жената починала в болницата. Съдебномедицинската експертиза посочила като причина за смъртта мезентериална тромбоза и други травми, довели до развитието на ендотоксичен шок.

В хода на разследването на пътния инцидент Иван не се е признал за виновен и не е давал обяснения. Той е осъждан преди да навърши пълнолетие на пробация за придобиване и държане на наркотични вещества, влязло в сила през юни 2018 г.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    31 1 Отговор
    кога за второ провинение присъдата ще е двойна?
  • 2 Гаргамел

    25 1 Отговор
    малко му е, на 2 ра инстанция дано му дадат повече
  • 3 Съдията съдията съдиятаааа п.дерас

    36 2 Отговор
    Ебаси смешната Държава и смешния съд, за Иванчева за не доказано че е взела подкуп 20 години, тоя пишлегар убива на тротоар и 2 години, ало съдията ти си за затвора мекере гадно, дано те блъсне някой и тебе и цялото ти семейство !

    Коментиран от #6

  • 4 ХХХ

    18 0 Отговор
    2 години за ЧИСТО УБИЙСТВО... ех ако имаше държава..
  • 5 Were

    15 0 Отговор
    Нека този съдия,който издава присъда 2години затвор за убийство,го сполети същото
    нещастие.Иначе няма как да схване мозъка му,за реалността на деянието.Пожелавам ти го
    от все сърце.
  • 6 589

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Съдията съдията съдиятаааа п.дерас":

    остави Иванчева. За убийство на куче дават м/у 5 и 10 г.
  • 7 Адвокат

    11 2 Отговор
    Аз също се чудя какъв е тоя двоен стандарт в България. На Иванчева 20 години защото опитала да спре сеченето на дървета и опошляването на природата, а на гнусния наглец, убиец смешна присъда.
  • 8 TMD

    10 0 Отговор
    Голяма глоба и доживотна за съдията.