Last news in Fakti

29 Юли, 2019 14:52 4 662 5

Избухна афера с нелегални горива

  • нелегални горива-
  • акциз

Оказало се, че горивото е без платения дължим акциз

Избухна афера с нелегални горива - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Афера с гориво разкриха служители на Икономическа полиция в ОД на МВР Благоевград. Грък бе задържан след като в управляваната от него цистерна, собственост "Глобъл Петролиум Сървис" са открити 30 тона контрабандно гориво, придружавано от фалшиви документи, пише Struma.com.

Проверката е направена в петък към края на работния ден. Полицаите щурмували складова база на "Глобъл Петролиум Сървис" в Разлог и в присъствието на търговския директор е извършена проверка на цистерната.

Оказало се, че горивото е без платения дължим акциз, както и са иззети документи, които според проверяващите са фалшиви. Гъркът К. К. от Атина е задържан, а за разпит и със заповед за полицейско задържане за 24 часа в полицията е заведен и търговския директор на дружеството. Не за първи път складът на "Глобъл Петролиум Сървис" в Разлог е обект на изненадващи проверки.

Преди година складът в Разлог бе запечатан след проверка на ДАНС, Митници и Икономическа полиция. Според запознати става въпрос за канал за контрабанда на горива от Атина до България, тук горивото минава през данъчни складове в Благоевград, Разлог, Велинград и се пуска в мрежата.

Аферата върви от години и цели източване на ДДС. Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Спиро

    22 3 Отговор
    Не е проблем, когато държавата краде от теб, проблем е ти да крадеш от крадящата те държава...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Centurion

    2 1 Отговор
    Дааа,така е,който не плаща акциз за една цистерна обиск и проверки ,щото в България за цистерни е забранено,ако си с танкери тогава е друга работата!!!
  • 5 Чичко тревичко

    2 0 Отговор
    Е то това се прави и от дупничани - така наречените братя_ душите!!!ама никой не ги закача защото работят за Иван Костов и се отчитат ежемесечно! После перат парите през автокъщи! - демоауто!!