Last news in Fakti

21 Март, 2022 12:32 2 044 6

Митничари с алкохолен удар

  • митничари-
  • алкохол-
  • акциз

От снетите писмени обяснения на водача алкохолът и цигарите са закупени от хранителен магазин

Митничари с алкохолен удар - 1
Снимка: Shutterstock

При щателна митническа проверка беше открито голямо количество алкохол и цигари с български акцизен бандерол, превозвано в лек автомобил за Германия.

На 17.03.2022 г. в района на ГКПП Дунав мост – Русе е спрян за проверка лек автомобил, пътуващ от района на Нова Загора за Германия с водач български гражданин. Превозното средство е насочено за щателна митническа проверка в халето на ГКПП, след което е било разтоварено и пролъчено чрез мобилна рентгенова система. В резултат на проверката митническите служители са открили укрити в двете резервни гуми 13 400 къса цигари (670 кутии) от известни марки, всичките облепени с валиден български акцизен бандерол.

При проверката на личния багаж на водача на автомобила митническите служители откриват и 82,6 литра алкохолни напитки, също облепени с български акцизен бандерол.

От снетите писмени обяснения на водача алкохолът и цигарите са закупени от хранителен магазин и са предназначени за сватба.

Съгласно изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове митническите служители са изискали от водача необходимите документи за превозваните стоки, но такива не са представени. Акцизните стоки са иззети по описа на ТД Митница Русе. За случая е съставен Акт за установяване на административно нарушение.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Petrov

    9 1 Отговор
    И какво е нарушението в крайна сметка ? Акциз , ддс платени. Бандеролите истински . За пренос на акцизни стоки в европейския съюз друго не се изосква освен касова бележка , за да се докаже , че всичко е платено …
  • 2 Реалист

    10 0 Отговор
    човека купил с парите си. а тез дето крадоха с бойко?
  • 3 Да не са

    4 0 Отговор
    де напили и да са се ударили някъде?
  • 4 Мюмюн

    7 0 Отговор
    Тоз е ут нашиа джинс...толкоз ракиа и цигари са саму за свадба у германиата чувека е казал истината пунежи свадбити там са праят пуне две седмици. Тез митничари са праят на многу разбирачи ама и те търсят как да намажат филията сас някуй лев
  • 5 Факт

    5 0 Отговор
    Край, пребориха престъпността!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.