Last news in Fakti

23 Февруари, 2022 12:48 1 444 2

Над 1500 л етилов алкохол без платен акциз в района на Никопол, Дулово и Горна Оряховица

  • етилов алкохол-
  • акциз-
  • pvc туби

При проверка на смесен магазин в същото населено място в района на община Дулово, в дървената постройка до склада на търговския обект и в неработещата витрина са открити 5 PVC туби и 9 шишета, пълни с течност с мирис на етилов алкохол

Над 1500 л етилов алкохол без платен акциз в района на Никопол, Дулово и Горна Оряховица - 1
Снимки: Агенция Митници

През изминалата седмица митническите служители от ТД Митница Русе извършиха редица проверки на обекти във връзка с противодействието на производството, съхранението и търговията на етилов алкохол в нарушение на ЗАДС. В частни домове и търговски обекти в района на Никопол, Дулово и Горна Оряховица бяха установени общо 1517 л течност с вид и мирис на етилов алкохол без заплатен акциз.

На 17.02.22 г. митнически служители извършиха проверка на частен дом в района на Дулово. В стопанска постройка, прилежаща към имота, са открити 3 PVC бидона с различни вместимости, съдържащи около 260 л течност с мирис на етилов алкохол. Допълнително в кухнята и избеното помещение на къщата са открити още 37 PVC туби с вместимости от 10 и 11 л, пълни с идентична по вид течност. Общото количеството на съхраняваната в имота ракия е 638 л. В момента на проверката собственикът не е предоставил документи, удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на акциза. По случая е образувано досъдебно производство по опис на ТД Митница Русе.

При проверка на смесен магазин в същото населено място в района на община Дулово, в дървената постройка до склада на търговския обект и в неработещата витрина са открити 5 PVC туби и 9 шишета, пълни с течност с мирис на етилов алкохол. Общото количество на откритата течност е 53.7 л. Проверяваното лице не е предоставило документи за платен или обезпечен акциз.

На 18.02.22 г. е предприета проверка на частен имот в района на община Никопол. В помещение в двора на имота митническите служители установяват монтиран казан за изваряване на домашен алкохол, за който лицето не притежава валидно удостоверение на регистрация на специализиран малък обект за дестилиране. В последвалата проверка на мазето на къщата митническите служители откриват съдове с различна вместимост, в които е съхранявана общо 507 л безцветна течност с вид и мирис на етилов алкохол. Проверяваното лице не е предоставило документи за платен акциз, количествата течност за иззети и са на съхранение в ТД Митница Русе.

На 17.02.22 г., при провеждане на съвместна операция със служители на МВР, е извършена проверка на къща в района на община Горна Оряховица. В хода на проверката е констатирано държане на 318 л течност с вид и мирис на етилов алкохол, съдържаща се в 51 броя стъклени и PVC съдове. Проверяваното лице не е предоставило документи за заплатен акциз, а ракията е иззета.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ей отиде му ракийката на човека

    7 0 Отговор
    Завъла
  • 2 пейо

    7 0 Отговор
    Работят само по поръчка. Някой ги е натопил.