Last news in Fakti

29 Юли, 2019 17:08 3 608 0

В Хасково задържаха българин, убил гръцки бизнесмен в Атина

  • янис-
  • макрис-
  • янис макрис-
  • убиец

Янис бе убит в колата си пред дома си в атинското предградие "Глифада" на 31 октомври

В Хасково задържаха българин, убил гръцки бизнесмен в Атина - 1

При съвместна акция на звено "Кобра", сектор "Издирване" в ГД "Национална полиция", ГДБОП и ОД на МВР в Хасково задържаха мъж, който се издирва за убийството на гръцкия бизнесмен от Сидни Янис (Джон) Макрис. Това съобщи директорът на ОД на МВР ст. комисар Ангел Цанков на брифинг.

По негови думи операцията срещу 33-годишния заподозрян е извършена в жилище, като при извършването ѝ е била избегната опасността да пострадат случайни лица. Арестуваният не е оказал съпротива, допълни Цанков.

Въпросният български гражданин е обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест от Апелативната прокуратура в Атина през април тази година, посочи зам.-окръжният прокурор Делчо Лавчев.

Той уточни, че българинът е смятан за съизвършител на убийство през октомври миналата година, което е било извършено в южната ни съседка. Държавното обвинение е постановило 72-часов срок за задържане, а днес следобед Окръжният съд в Хасково ще заседава по искането на мярка за неотклонение "задържане под стража" преди гледането на делото за екстрадиция по същество.

Янис бе убит в колата си пред дома си в атинското предградие Глифада на 31 октомври. Полицията смята, че става дума за поръчково убийство, наредено от неизвестна фигура от подземния свят.

Кадри от шокиращото убийство бяха разпространени в гръцките медии. На тях се вижда как мъж с бейзболна шапка стреля с пистолет през страничното стъкло на колата на бизнесмена. Вижда се и опитът на Макрис да избяга от колата, докато убиецът продължава да стреля. Накрая той умира на място.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА