Last news in Fakti

30 Май, 2012 11:27 2 173 4

Спипаха група на домови кражби

  • престъпна група-
  • домови кражби-
  • задържаха

Групата действала на територията на Софийска област и столицата

Криминалисти от ОДМВР-София неутрализираха престъпна група, извършавала домови кражби.Групата действала на територията на Софийска област и столицата, съобщиха от МВР.

До успешната развръзка се стигнало вчера, след поредна взломна кражба от частен дом в Кокаляне. Оттам били откраднати около 40 грама златни накити и мобилен телефон. Групата била наблюдавана в продължение на близо два месеца, след като криминалистите получили информация, че взломява частни домове, магазини за хранителни стоки, както и фирмени офиси на територията на Самоков и София. Обект на кражба ставали предимно пари, златни и сребърни накити, цигари. Непосредствено след извършеното вчера престъпление служителите от областната дирекция и колегите им от Самоков предприели светкавични оперативни и процесуално-следствени действия и след броени часове белезниците щракнали на ръцете на петима от тях, сред които и една жена. Извършени били претърсвания на адресите им. В дома на 28-годишния Ю.К., с прякор Балич, служителите на реда се натъкнали на огромна колекция от крадени вещи - множество златни и сребърни бижута, над десет мобилни апарата, часовници, парфюми, лаптоп, компютър, монитор, велосипед, черна и бяла техника, портмоне с 210 долара и 20 евро, фотоапарат, сонарни устройства. Сред инкриминираните вещи, които са в процес на установяване, била открита и част от “оборудването” на групата - две черни маски с прорези за очите, два чифта вълнени ръкавици както и четири сака.

Балич е регистриран за кражби и шофиране след употреба на алкохол, осъждан. Задържан бил и Д.К./26 г./ от София, който набелязвал обектите за поредните набези, наблюдавал ги, след което подавал информацията към останалите, като поемал ролята на “отцепка”, осигурявайки съучастниците си. Д.К. също е криминално проявен, регистриран за даване на подкуп. Задържани са и В.И./39 г./, регистриран за кражби, грабеж, противозаконно отнемане на моторни превозни средства, измама и шофиране след употреба на алкохол, С.В./38 г./, регистриран за кражба, както и 26-годишната Д.Х..
В хода на разследването станало ясно, че след всеки набег престъпната група складирала откраднатите вещи в дома на Балич. Той, заедно с брат си С.К. - Шаката, регистриран за грабеж и кражби, осигурявали купувачите на „стоката”.
Работата по издирването и задържането на останалите двама членове на групата продължава.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 йордан иванов

    1 0 Отговор
    Тия сега да ги вържат на центъра и всички пострадали да ги бият с пръчки и камъни и да видиме после дали ще крадът пак..
  • 2 Fiko_fire

    1 0 Отговор
    На село един циганин преди години се опита да отмъкне овцете на комшията,биха го,вързаха го на центара 2 дена седя там,на.ра се напика се,и сега си живее като събира билки гъби и даже работа върши за пари,така се оправят нещата цял живот да помнят
  • 3 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    boi za tia smeshnici.
  • 4 joro

    0 0 Отговор
    За такива дясната ръка до лакетя.