Last news in Fakti

24 Август, 2019 21:15 9 638 31

Гонкаджия с БМВ получи акт за 3000 лева, колата била на гаджето му

  • гонка-
  • бмв-
  • глоба-
  • акт

Собственичката на колата обяснила пред съд, че мъжът ѝ идвал да я взима от работа

Гонкаджия с БМВ получи акт за 3000 лева, колата била на гаджето му - 1

Шофьор бе глобен с акт от 3000 лева и му бе отнета книжката за една година след гонка в Пловдив. Мъжът, от село Желязно, бил спипан да се „дърпа” с колега на пътя на Кукленско шосе.

Случката, като от филма „Бързи и яростни” е станала преди година на натовареното трасе. Мъжът управлявал БМВ 530 D, собственост на жена му, съобщи trafficnews.bg.

Около 20:30 часа патрулна кола на полицията се е движила по Кукленско шосе, като срещу тях се движили два автомобила – Мерцедес и БМВ. Полицаите видели, че се движат с огромна скорост, като видимо двете коли се състезавали. При вида на полицаите, те обърнали колите, но били спрени от униформените.

Те написали на водача на БМВ-то акт за извършено административно нарушение за участие в нерегламентирано състезание по пътищата, отворени за обществено ползване. При предявяване на акта на нарушителя, той вписал, че няма възражения против констатациите по акта. По-късно обаче той е обжалвал акта в Районния съд под тепетата.

Собственичката на колата обяснила пред съд, че мъжът ѝ идвал да я взима от работа. Тя обяснила, че половинката ѝ, с когото живее не семейни начала не разбрал за какво е глобен. Той мислил, че актът е за превишена скорост, като мъжът твърдял, че не бил участвал в гонки с автомобили.

Съдът обаче не приел възраженията на жената и мъжа ѝ, който шофирал автомобила. Магистратите потвърдили наказанието на мъжа – 3000 лева глоба и една година без книжка.

Решението може да се обжалва в Административния съд.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 GROB

    81 6 Отговор
    Може би са спасили живота на жалкия комплексар.

    Коментиран от #18

  • 2 Гостилничаря

    44 12 Отговор
    Така трябва, но са малко тези глоби. Кардинални проблеми се решават кардинално. В една Финландия например глоби от хиляди евра за 75 при разрешени 50 са нещо нормално и така трябва да е! Само това ще опари бабаитите на пътя и ще ги накара хубаво да си помислят преди да се правят пак на тежкари......

    Коментиран от #4

  • 3 RaceKing

    51 7 Отговор
    А има писта на няма и 20 км оттам. Като е толко голям мъжкар да ходи там да кара. Ама го е страх че някой с наточено Пежо 106 ще го нашамари да не знае откъде му е дошло и се прави на мъж на пътя ...
  • 4 Бачо Киро

    30 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гостилничаря":

    Във Финландия са % от доходите, хиляди евра са ако печели добре.

    Коментиран от #8

  • 5 me be re

    40 1 Отговор
    Дерете ги яко тия малоуми идиоти. А за другия с мерцедеса що нищо не пише ?
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 4 Отговор
    ПОРЕДНИЯ КОМПЛЕКЦАР ПУСНАЛ СИ Е ХИМНА НА БАВАРЕЦА ПЕДАЛА НА ГАЗТА НА МАКС ВИЖТЕ МЕ ЮНАК НЕ СИ Ю НАК НЕ СИ А КОМПЛЕКЦА РАНО ИЛИ КЬСНО ЩЕ ГО РАЗБЕРЕШ
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 23 Отговор
    Б М В НЕЕ КОЛА ЗА ВСЕКИ

    Коментиран от #24

  • 8 Гостилничаря

    19 2 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Киро":

    Въпроса е принципен, проблемите по нашите пътища са в следствие на потъпкването на доказани правила, написани с кръв! И както обикновено, причините се търсят на съвсем други места - например в увеличаването на часовете за книжка (това със сигурност ще увеличи цената на курса, но пък ще е абсолютно безполезно за безопасността на пътя). В държавите, където тези проблеми са сведени до минимум, решенията са прости, логични и адекватни - яки глоби до спукване и това е! Толкова ли е трудно да се сетим за това!? Всеки ден виждаме по новините последствията от умишленото нерешаване на тези проблеми......!

    Коментиран от #12

  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 4 Отговор
    ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ТАКИВА ЮНАЦИ ОСТАВАТ ИНДВАЛИДИ ДО ГРОБ НЯКОЙ ПРИКОВАНИ НА ЛЕГЛО С СЬС СЧУПЕН ГРЬБНАК ХАЙДЕ ПО ЛЕКО ТОВА НЕЕ КАТО ПО Ю ТУБ
  • 10 123

    23 1 Отговор
    А защо само на единия акт? Или нищо не разбирам правилно статията? Или може би само единият е обжалвал, та затова сте научили....
  • 11 До 123

    22 6 Отговор
    Тоя с мерцедеса не е разбрал че се състезава, просто си е карал.
  • 12 DBS

    12 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гостилничаря":

    Да прав си ,лесно и просто е .....Но там няма "Ко прай ся" или тоя е наш човек,или е човек на наш човек и тн.
    Глобите не са ни малки но трябва някой да глобява .Да няма измъкване.
    Слагане на тринога на софийското околовръстно, например, е само хранилка и отчитане на дейност. Хванали да "летят" със 100 при 80 на път ,чието състояние е пъти над голямата част от "магистралите".Разбира се не казвам ,че трябва да се кара с магистрални скорости там ,но е по-безопасно 140 там отколкото на междуградски път .

    Както и да е ...... Най важното е в главата на всеки .И камери и патрулки на всякъде да се наслагат няма ли нищо в главата няма оправия

    Коментиран от #22

  • 13 Опа

    11 0 Отговор
    Гонкаджия!?!? Каква е тази дума бе Тихомир есе? Инче, браво за глобата.
  • 14 Опа

    7 0 Отговор
    Гонкаджия!?!? Каква е тази дума бе Тихомир есе? Инче, браво за глобата.
  • 15 Я. Петров

    4 3 Отговор
    Кончето къде е :) ДА не е той....
  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 8 Отговор
    ДАМИ И ГОСПОДА Б М В НЕЕ АВТОМОБИЛ ЗА ВСЕКИ ЧОВЕК КАКТО ВСЕКИ ЧОВЕК НЕЕ ИВАНА ИЛИ ИВАН

    Коментиран от #19, #28

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Лявата ръка 🤚 на Господ

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "GROB":

    Неее, спасили са някой НЕВИНЕН, защото ГОСПОД не иска, горе, при СЕБЕ СИ, убийци на пътя... Те обикновено, оцеляват с Негова помощ 🆘!
  • 19 Голям прос

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Шофьорлъка е проста работа и не е за всеки, а ти BMW. Тия с Мерцедесите да не са имунизирани срещу глоби?
  • 20 Шофьор

    4 1 Отговор
    "Мъжът управлявал"...Тези коли се пилотират,не просто се управляват! За зла участ, в повечето слу6,от хора без летателно право...
  • 21 Ацо

    12 4 Отговор
    Не че имам нещо против марката но в България за 30 години шофиране съм установил че най-големите комплексари карат БМВ.И всичките ми опасни ситуации на пътя са почти винаги с участието на "беемвисти"!

    Коментиран от #23

  • 22 Уии

    10 0 Отговор

    До коментар #12 от "DBS":

    Приветствам поведението на полицаите от патрулката ,дай боже повече истински полицай на България !!!
  • 23 Random

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "Ацо":

    Не си познал, най-опасни са тия с Мерц А-класа
  • 24 Пръци

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Верно, Би Ем дабъл ю не е кола за всеки.Да не казвам,че не е кола по презумпция.Всеки циганин кара такава и то без книжка.Като видя такава срещу мен или в огледалото и се изприщвам,със сигурност ще има простотия.
  • 25 Бай

    2 1 Отговор
    а мерцедеса си е платил и няма акт
  • 26 незнайко

    4 0 Отговор
    А на щофьора който е карал мерцедеса глоба защо няма ??? За гонка трябват двама а е наказан един !!!
  • 27 Припс

    3 4 Отговор
    Кои пък се одърви с тая лопка Пежо 106.големи фантазьори еии.
  • 28 КонТрол

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    За едно си прав "ДАМИ И ГОСПОДА Б М В НЕЕ АВТОМОБИЛ"
  • 29 koko

    2 2 Отговор
    Това е резултата от прехода.. мизерни и много тежко комплексирани същества, слушащи чалга, бедни и с желание да се доказват пред себеподобни... За такива освен акт с голяма парична глоба е нужна и кастрация, конфискация на имуществото (нищо че количката му е на кредит за цял живот) и да полежи в затвор, но не защото ще му дойде акъл..
  • 30 гост

    1 1 Отговор
    Значи са се дърпали мерцедес и бмв, а глобено е само бмв-то. След това на полицаите са им били нужни 12месеца, за да наложат отнемане на свидетество за 12месеца. Някак си глупаво звучи, щом полицаите го спират и го залавят на място, той нямал възражения, значи глобата е изискуема и наказанието трябва да е активно до седмица, не повече, каква е тази година господа полицаи? Ами като стане птп колко години ще се чака за присъда? Две, три, пет години или ще се чака жертвите и техните наследници да починат, да се разпръснат по света и съдията да преустанови делото поради липса на жалеца?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.