Last news in Fakti

29 Септември, 2019 11:52 5 792 12

Ало измамниците с нова схема

  • ало измами-
  • нова схема-
  • смартфони

Мамят ни от името на Български пощи

Ало измамниците с нова схема - 1
Снимка: Shutterstock

Телефонните измами минаха на нов етап в развитието си. Ало обирджиите стават все по-изобретателни и използват технологиите по всякакъв начин в своя полза. Нови коварни измамници атакуват лековерните собственици на смартфони, сигнализираха бдителни пловдивчани, пише "Марица".

Този път шмекерите, готови да ни източат парите, вкараха в схемата и държавното дружество "Български пощи". Те разпращат фалшиви MMS-и до произволни абонати. В мултимедийните съобщения, предназначени за заблудата, майсторски е копирано логото на Пощите и това ги прави да изглеждат достоверни.

Текстът гласи, че се провежда томбола и всяка сряда се раздават 10 смартфона на късметлиите. Уловката е, че за участие в лотарията човек трябва да изпрати в обратна депеша данните от дебитна или кредитна карта. От държавната компания са категорични, че не провеждат никакви томболи с награди, а още по-малко изискват лични данни от банкови карти. Това е поредната фишинг атака.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шопо

    38 0 Отговор
    Е нема как циганин да ме пр€€б€ !
  • 2 Порно

    25 0 Отговор
    За съжаление комбинацията от алчност и глупост понякога дори е смъртоносна. Има хора , починали след измама.
  • 3 помните ли

    14 1 Отговор
    Верту шегата и колко депутати се хванаха
  • 4 Щуро маке

    27 0 Отговор
    Ръчичките, после и езика па да видим как ще се обаждат!

    Коментиран от #12

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гост

    16 0 Отговор
    Да и аз получих това. Трябвало да заплатя , в паунди за да си получа телефона.... Пак чрез е семес, ме питаха на кой адрес....казах им куриера да дойде в полицията да ми го донесе... И повече не ми писаха. Станало грешка с друг печеливш😀😀😀
  • 7 Sith

    10 0 Отговор
    Има ли значение дали се представят за Български пощи или NASA? Лични данни не се предоставят-това е!
  • 8 Bubbles

    6 1 Отговор
    То и интернета е пълен с такива шашми.
  • 9 ПЕНКО

    5 0 Отговор
    АКО ВСИЧКИ ТЕЗИ СЛУЖИТЕЛИ ,КОИТО ОСИГУРЯВАТ ИНФОРМАЦИЯ НА МАНГУРИТЕ ИЗМАННИЦИ -ЗНАЯТ ,ЧЕ ПРИСЪДАТА Е ДО ЖИВОТ ---НЯМА ДА ГО ПРАВЯТ !!! МАЛКА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ОКОЛО ГОРНА ОРЯХОВИЦА -НЯМА ДА Е ИЗЛИШНО !!!!!!!!!
  • 10 Гост

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Това е поредната фишинг атака."
    Я пак! Каква атака?! По темата: Така ще е като няма воля за справяне с този, а и не само, вид престъпност! Хим да не ми обясняват полицаите, че не могат да се справят! Ако пък е така, да се занимават с нещо, което могат и не е престъпление!
  • 11 Нали фанахте

    2 0 Отговор
    Ало измамниците от мвр😂😂😂😂само че ало измамниците имат 10 сценария какво ще провят ако този сценарии се провали прекалено бързо
  • 12 МИЛЕ ПОПЙОРДАНОВ

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Щуро маке":

    Направо на въжето,бе друже...........И измамения да ритне столчето,под краката на измамника........Като виснат двама....трима на въжето,бая народ ще се замисли,преди да мами или да извършва някакви други престъпления..........Ако изобщо посмее......