Last news in Fakti

2 Октомври, 2019 09:45 1 215 5

Обират седем пъти за 2 години бивш депутат, ветеран

  • обир-
  • депутат-
  • дянко марков

Дянко Марков е на 97 години. Придвижва се трудно, едва чува, а зрението му е увредено

Обират седем пъти за 2 години бивш депутат, ветеран - 1
Снимка:shutterstok

Бившият депутат Дянко Марков е станал жертва на седем обира за две години. Ветеранът от Втората световна война и дъщеря му са подали сигнали в полицията за четири от набезите в дома му, предава Нова ТВ.

Нито едно от престъпленията не е разкрито.

Дянко Марков е на 97 години. Придвижва се трудно, едва чува, а зрението му е увредено. Не помни с подробности всички обири в дома си, но последния разказва в детайли. Крадецът почукал на вратата му и се представил за внук на негов приятел.

„Разбира се, при това свидетелство, аз го пуснах. След като влезе, той запречи вратата и започна да разхвърля цялата обстановка в моя дом”, каза Марков.

Престъпникът намерил само 50 лева и, по думите на Марков, се ядосал. „Първо ми каза „Сядай там“, с отвертката ми разкъса сухожилието и окървави десния ми крак”, посочи той.

Няколко месеца преди това бившият депутат бил навестен в дома си от дама, която искала да купи от книгите му.

„Тя ми даде да пия бира, но явно имаше приспивателно в нея. Два часа бях в безсъзнание, това е много голямо насилие”, каза още Дянко Марков.

Тогава изчезнали 1 500 лева, подготвени за ремонт на покрива.

Дъщерята на Дянко Марков – Мая Маркова се обадила на телефон 112. „Признавам, че не за всички обири сме подавали сигнали в полицията”, каза тя.

Причината е, че след четири сигнала няма нито един разкрит обир.

Според дъщерята на Дянко Марков крадците са привлечени от влошеното здравословно състояние на баща ѝ. Не ги притеснявал дори фактът, че живее в центъра на София и то на висок етаж. В три от случаите крадците се представяли за инкасатори.

Освен пари, от дома на Дянко Марков са изчезнали и два ордена за храброст.

От ръководството на МВР проверяват случая.

„Вчера материалът постъпи при мен. Аз съм го разпоредил на СДВР, след като те извършат своята проверка, директорът, след като извърши проверка по водените досъдебни производства и водените преписки, ще ми докладва и тогава ще дам пълна информация”, заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Синдикат на Ало Измамниците

    6 0 Отговор
    На боко електората....
  • 2 пейо

    4 0 Отговор
    Няма и от какво да се притесняват крадците. Полицаите са на протест че заплатите им са малки. А като ги питаш за работа всеки се обръща настрани

    Коментиран от #5

  • 3 СВД

    13 1 Отговор
    Ами, до тук я докарахте, малко останали като качество и количество българи! Това не е просто битова случка с един възрастен човек, а поругателство с честта и достойнството на България! На онази, загубената като съдържание България, с националния порив започнал във Възрожденско време! Дянко Марков е царски офицер, пилот на Ю 87 ,,Щука"! Сега ние допускаме някакви сополивци да се гаврят с него и с нас. И то не в комунистическа България, а днес, когато такива хора трябва да бъдат най уважавани! Но, герберюгите какво ги интересуват тези работи! Ако е някой еврофонд за усвояване - да! А еректората да си шета спокойно! След 20 дни пак ще потрябва.
  • 4 Гост

    1 0 Отговор
    еее по негово време той докато е бил депутат ако някой им пипне дома щеше да летят глави.
    Ама сега е друго, текущите депутати като спрат "кариерата" си само НСО ги пази цял живот че много ги обичат.
  • 5 Времена и нрави

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "пейо":

    Да заплатите не са големи ама и тези дето се хващат милостивото ни законодателство не ги държи дълго в затвора,даже изобщо.Преди 20години като го хванат отиваше в ареста поне за 2 месеца, някой за по дълго.Шамсрите на промоция.Повече от полвината спираха ,а другите си продължаваха и изкарваха в затвора повече отколкото навън.Това с пробацията и условното не върши работа.Наркоманите не можеш да ги накараш да работят.Те така работят че по добре да не я пиоват.Нямат норми и оценка за качество.Варианта е да превръщат големи камъни в по-малки или да им променят положението в пространството от сутрин до вечер.Друго не върши работа само разни НПО правят пари