Last news in Fakti

6 Октомври, 2019 19:38 6 705 16

Шофьор с фалшиви номера в луда гонка с полицията

  • войсил-
  • гонка

Нарушителят шпорил из улиците на селото на висока скорост

Шофьор с фалшиви номера в луда гонка с полицията - 1

Шофьор отиде до магазина със спряната си от движение кола, но се забърка в големи неприятности с пловдивската полиция, предаде Plovdiv24.

Екшънът се разиграл в пловдивското село Войсил през юни. Тогава мъжът изпитвал силни болки в крака, но трябвало да си напазарува. Решил да отиде с лекия си автомобил “Киа Маджентис", който бил спрян от движение заради нарушения на Закона за движение по пътищата. За да не буди съмнения той закачил на киата номерата от старото си рено. Врътнал ключа и тръгнал за магазина.

Ситуацията станала напечена щом на пътя му изскочили двама униформени служители, които регулирали трафика. Единият полицай опитал да стопира нарушителя с палката. Вместо да спре шофьорът завил рязко надясно и опитал да избяга.

Едно от ченгетата мигновено скочило в патрулката и започнало бясно преследване. Колегата му пък веднага спрял случаен автомобил, метнал се на пасажерското място и се включил в гонката.

Нарушителят шпорил из улиците на селото на висока скорост. Униформените многократно му сигнализирали със светлина и звук да спре, но той продължил да бяга. Накрая навлязъл в една пресечка и чак там спрял автомобила. Двамата полицаи го настигнали, легитимирали се и поискали документи за проверка. Гонкаджията отказал, а последвала справка показала, че киата е с прекратена регистрация, шофьорът – с отнета книжка, а от реното са останали само номерата.

За нарушенията мъжът бил изправен пред съда. Тъй като бил безработен, изразил съжаление и съдействал на полицията, магистратите му наложили единствено финансово наказание – глоба в размер на 1000 лева.

Решението подлежи на обжалване пред окръжния съд.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    83 0 Отговор
    1000 лв за всичко това ??? Защо карам с номера се чудя ...

    Коментиран от #16

  • 2 дедо

    59 2 Отговор
    Значи щом е безработен,всичко е позволено. Машалаа от утре и аз така започвам!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Autolike.bg

    43 0 Отговор
    Само 1000 лв ? Ми то по-изгодно е да си преработиш номерата и да си караш както си щеш. Мен ме снимат на Ботевградско шосе от каширана патрулка с 85км/ч на трилентов път и ми искат 400лв глоба, а тоя 1000лв за 3 съвсем нагли нарушения...
  • 5 ТВУ

    22 1 Отговор
    За принудителен обществено полезен труд нашият съд не е чувал.
  • 6 гост

    8 22 Отговор
    А вие какво искате затвор ли? Номерата са си негови на негово име , не са крадени. Голяма работа станала карал с други номера. И аз съм карал 8 месеца моята кола и то във София с други номера ,че ми ги свалиха и нищо ,нито са ме спирали нито камери са ме снимали , това ако случайно не ти направят справка няма и да те хванат , само една винетка ти трябва да не те снимат тол автомобилите и това е.
  • 7 Уличен жаргон...

    17 0 Отговор
    Шпорил, врътнал, ченгета, бясно, метнал, напечено и т.н.простотии!
  • 8 Бат Мишо

    15 3 Отговор
    аз не моа разбера що тряя карам с фалшиви номера кът мога да карам с регистрация на починалия предишен собственик- снимат си - не ми пречат - в данъчното има регистрация- не го внасям ама щом минава преглед само да е регистрирана- 1 лев няма да дам на тая държава да храня цигани

    Коментиран от #15

  • 9 Бат Мишо

    3 5 Отговор
    ПС ако МНОГО напече двайсетунка на място и поехали - вие си плащайте
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 vasik atanasova

    1 2 Отговор
    горкия човечец
  • 13 Шматароци

    16 0 Отговор
    Той и тези 1000 лева няма да плати тъпа държава
  • 14 Тук

    11 0 Отговор
    Тия полицаи били много галантни - настигнали го, легитимирали са се и са му поискали докум енти за проверка. Така както е тръгнало, скоро Илияна Раева може да направи още един отбор по художествена гимнастика
  • 15 Гад

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бат Мишо":

    Много отворения русофил бил пълен мишкар. То се и очакваше де от промита кратуна.
  • 16 СъдияДред

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    1000лв, които никога няма да плати и ще отпаднат по давност много преди да започне нормална работа.