Last news in Fakti

7 Октомври, 2019 11:44 6 171 6

Румънци в гонка с полицията след обир в Плевен

  • плевен-
  • обир-
  • румънци

Двама от апашите са арестувани, третият се издирва

Румънци в гонка с полицията след обир в Плевен - 1
Снимка: БГНЕС, илюстративна

Двама 26-годишни румънци са арестувани след обир в Плевен, а трети е успял да се укрие, съобщиха от пресцентъра на МВР в областния град.

На 5 октомври 2019 година в 19:40 часа в Първо РУ-Плевен е бил получен сигнал за извършен грабеж на магазин за рибарски принадлежности в град Плевен. На мястото веднага били изпратени полицейски екипи. Установено било, че около 18:15 часа в магазина са влезли двама непознати. Единият разсейвал 52-годишната продавачка задавайки въпроси, а другият минава зад предната витрина където се намира касата и взема оборота в размер на 400 лв. При оттеглянето им жената направила опит да ги спре, при което и двете лица я блъснали последователно, при което тя паднала върху една от витрините в магазина.

Грабителите успели да избягат с лек автомобил, но само временно. Колата им, Volkswagen Passat, който се движил на главен път в посока град Бяла, бил прихванат от властите след разклон за Козар Белене. При опит да бъде спрян от екип на РУ-Левски автомобилът самокатастрофирал, като от него излезли три лица и побегнали към гориста местност.

След преследване двама са установени и задържани – 26-годишни, румънски граждани. Изяснява се съпричастността на извършителите към други криминални престъпления на територията на страната.

По данни на задържаните третият извършител е 22-годишен. Той е обявен за общодържавно издирване. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Докъде я докарахме

    25 0 Отговор
    Да идват румънците тук на "обир-туризъм"!
  • 2 Стоян

    16 1 Отговор
    Пак от тъмнозелените😉
  • 3 axouxo

    28 0 Отговор
    Да си го кажем направо Ц.И.Г.А.Н.И.Мазни,румънски мангафи.
  • 4 Ventura

    21 0 Отговор
    И ромбите от Румъния вършеят в нашата добре пазена държавица! Иначе г-н. Младенов( илиенски) се хвали с шепата новопроизведени Гранични полицайчета.
  • 5 Горивен

    14 3 Отговор
    Обрали рибарски магазин хахахаха, тия ще са някакви много тежки бандити
  • 6 Най добрия

    8 0 Отговор
    ПЕЧКАРИ