Last news in Fakti

7 Октомври, 2019 13:45 3 441 6

Спецполицаи щурмуваха нощно заведение в Пловдив

  • акция-
  • нощно заведение-
  • пловдив

По същото време екип пък е проверявал лицата, намиращи се извън дискотеката

Спецполицаи щурмуваха нощно заведение в Пловдив - 1

Мащабна полицейска операция се е провела в събота през нощта в нощен клуб "Сикретс" в Пловдив, съобщи TrafficNews.bg. Проверката е била с особен акцент към лица на видима възраст под 18 години. Мобилизирани са били редица полицаи от сектор Специализирани полицейски сили.

След полунощ спецполицаите, техни колеги от Икономическа полиция и представители от Детска педагогическа стая са щурмували чалга клуба, намиращ се на булевард „България”. Музиката е била спряна, светлините включени, а входовете блокирани. Униформените щателно са проверили всички клиенти на заведението. Изискани са били лични карти, за да се установи има ли непълнолетни лица на територията на нощния клуб.

Не е било позволено лица да напускат заведението, докато не бъдат проверени. Освен проверките за непълнолетни купонджии, проверяващите са следили и за спазване на забраната за пушене в закрити помещения. Въпреки поканата отправена към Регионалната здравна инспекция да се включат в акцията, служители на РЗИ не са участвали.

По същото време екип пък е проверявал лицата, намиращи се извън дискотеката.

Над 500 лица са били проверени, като 9 от тях са нямали документи за самоличност. Те са били наказани с актове. Двама пък са били глобени с административна санкция, заради неизпълнение на полицейско разпореждане.

Проверени са били 35 автомобила, съставени са 10 акта по Закона за движение по пътищата и 4 фиша.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Родител

    26 1 Отговор
    Браво!!! Но такива акции трябва да се провеждат постоянно, а не инцидентно и в екипите да участват служители от отдел" закрила на детето". При установяване на малолетни и непълнолетни лица, родителите трябва да понасят всички предвидени от закона санкции.
  • 2 Данъкоплатец

    19 0 Отговор
    А РЗИ защо са отказали участие в акцията, нали това са част от задълженията им, нека сега да откажат и заплатите си.
  • 3 boi boi

    19 0 Отговор
    Защото РЗИ са си взели подкупите предварително. и сега трябва да ги връщат!
  • 4 гост

    13 0 Отговор
    нали на всички ви е ясно че това платена проверка защо оставате с впечатлението че мвр си вършат работата тях не ги е грижа
  • 5 акуд до 2

    7 0 Отговор
    защото взимат пари в брой от всички заведения. нещо като такса спокойствие
  • 6 Стринка

    0 0 Отговор
    Мирише ми на Валери.