Last news in Fakti

1 Ноември, 2019 10:20 4 089 6

Основен свидетел срещу кмета на Несебър бил освидетелстван в психодиспансер

  • николай димитров-
  • несебър-
  • психодиспансер
Основен свидетел срещу кмета на Несебър бил освидетелстван в психодиспансер - 1
Снимка: БГНЕС

Основният свидетел срещу Николай Димитров е освидетелстван в психодиспансер. Това твърди Петър Атанасов - адвокат на избрания за кмет на Несебър за четвърти мандат, обвиняем като лидер на организирана престъпна група (ОПГ) за купуване на гласове.

Въпросният свидетел е трябвало да бъде посредник по веригата между купувачите и продавачите на вот в морската община, съобщава "Флагман".

Обвиняеми като участници в ОПГ-то пък са избраните за общински съветници.

Всички те бяха арестувани броени дни преди вота в Несебър и останаха „под стража”.

Според адвокатите на обвиняемите показанията на свидетеля не следва да бъдат кредитирани от съда.

Той е освидетелстван в психодиспансер, има зависимост от алкохола. Спрямо него е наложено ограничение по отношение на съпругата му, обясни адвокат Петър Атанасов пред Апелативния специализиран наказателен съд (АСНС), който в четвъртък гледа мерките за неотклонение на обвиняемите.

Адвокат Николай Хаджигенов обясни, че свидетелят е извършил престъпление срещу служител на МВР. Повече подробности по този случай той не даде. Свидетелят обаче сега бил в ръцете на прокуратурата.

Вероятно няма натиск върху него, каза иронично адв. Хаджигенов.

Свидетелят се лекува с антидепресанти. В това няма нищо укорително, но може ли да се доверим на такъв човек, попита защитникът съдебния състав от въззивната инстанция.

Адвокат Чилингиров, който защитава един от обвиняемите, цитира дори конкретен документ, свързан със здравословното състояние на основния свидетел. Става въпрос за болничен лист за периода 25 март – 12 април 2019 г., според който той бил във временна нетрудоспособност заради психическо разстройство.

Документът бил издаден от областния диспансер.

Прокуратурата е добавила нови доказателства след гледането на мерките на първа инстанция. Част от тях са свързани с показания на двама свидетели с тайна самоличност.

Има информация и за няколко срещи между част от обвиняемите и основния свидетел.

Адв. Петър Атанасов обяви, че Николай Димитров държал парични суми в дома си, тъй като банковите му сметки все още били запорирани по дело срещу кмета от 2014 г., което вече не съществувало. Блокирани били сметките и на съпругата на градоначалника, която бе отново в съда.

Защитници обясниха в АСНС, че самият свидетел всъщност е извършител на престъпление като купувач на гласове. Вероятно по тази линия той бил притиснат от прокуратурата да свидетелства, за да не бъде привлечен под отговорност.

Адвокат на Атанас Япаджиев и Константин Лефтеров пък е бившият депутат и лидер на партията „Движение 21” Татяна Дончева.

Лефтеров и Япаджиев бяха кандидати именно от нейната формация.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адвокат

    8 9 Отговор
    Не само освидетелстван, ако е нужно и джендър ще го изкарат, само да се размине гюрултията!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Факт

    11 1 Отговор
    Гербомилиционерски ундурми!
  • 4 Наблюдател

    10 0 Отговор
    Нищо не ме учудва.... На времето един за едно сребро го изкараха луд.... И после го направиха кмет.... Луд, луд ама яко краде , а уж бил луд
  • 5 Фатар бабаи

    6 1 Отговор
    ПОРЕДНОТО ДЛЪЛЪПВАНЕ ОТ МАФИЯТА НА ВЛАСТ КОЯТО Е. БРАВО БОТИСОВ И ЦАЦАРОВ, ДА НО Е ЧЕСТИТ ГЕШЕВ КЕЛЕШЕВ
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.