Last news in Fakti

1 Ноември, 2019 11:47 12 325 14

Подробности за изнасилването и смъртта на скитника от Варна

  • скитник-
  • необслужван кредит-
  • натрошени ребра

Дотогава Я. водел скитнически живот, след като изгубил дома си заради необслужван кредит. Двамата мъже се познавали отдавна, тъй като били съседи

Подробности за изнасилването и смъртта на скитника от Варна - 1
Снимка: Shutterstock

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе протест в Апелативния съд срещу постановеното минимално наказание от 15 години лишаване от свобода за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост, която вчера произнесе състав на Варненския окръжен съд спрямо подсъдимия В. А.

Престъплението по член 116, ал. 1, т. 6 от НК се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. С присъдата съдебният състав призна за невиновен 37-годишния подсъдим за извършени действия на полово удовлетворение с лице от същия пол – убития 35-годишен Я. С.

Представителят на прокуратурата поиска в обвинителната си реч доживотен затвор за Венцислав А., като се позова на наличието по делото на множество утежняващи отговорността обстоятелства. Единственото смекчаващо обстоятелство, заяви прокурорът, е съдебната реабилитация на подсъдимия.

Протестът, освен срещу несправедливия размер на наложеното наказание, е и заради оправдателната част в присъдата и по-точно за сексуалното посегателство спрямо жертвата.

Пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна припомня, че жестокият побой над Я., нанесен от В. в дома му, е извършен на 13 февруари 2018 г. Жертвата заживяла в дома на подсъдимия в края на декември.

Дотогава Я. водел скитнически живот, след като изгубил дома си заради необслужван кредит. Двамата мъже се познавали отдавна, тъй като били съседи.

Повод за скандала в апартамента на В. станало скарването с приятелката му заради присъствието на Я.. Заради раздялата с нея и след нейното оплакване от Я. В. му нанесъл жесток побой. Удрял го с ритници, юмруци и дървена тояга по цялото тяло.

След като го привел в безпомощно състояние, подсъдимият извършил и сексуалното насилие, като употребил сила. След това захвърлил бездомника на тревната площ пред блока.

На 14 февруари преди обяд случаен минувач разпознал в лежащия мъж на тревата Я. Сигнализирал на спешния телефон 112. Докато пристигналият екип на спешна помощ преглеждал пребития Я., В. дошъл и обяснил, че предната вечер той не се е прибрал в дома му.

На път за болницата 35-годишният мъж починал. Експертиза на вещите лица установила, че всички ребра на Я. са натрошени, а част от тях са се забили в белите дробове, поради което в тях е нахлула кръв и мъжът е издъхнал от двустранен пневмоторакс и кръвоизливна анемия.

Съдебното следствие е било проведено по член 371, т. 1 – отказ от страна на подсъдимия да бъдат разпитани определени свидетели и вещи лица, но без да се признават фактите и обстоятелствата в обвинителния акт на Окръжната прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пак

    25 2 Отговор
    Пак заради жена боя и пак заради нейната липса останалото. То и "банката" май в женски род )))
  • 2 Алфа Вълкът

    4 12 Отговор
    Сега разбрахте ли какво безпомощно състояние?
    Дето вчера спорихте с мен за мъжа и жената ошамаросани от братята.

    Коментиран от #10

  • 3 Кога банките ше бъдат осъдени

    33 5 Отговор
    Че обричат хора на мизерия зарад едни хартишки които не са и злато дори ами могат да си напечатат милиарди още?живеем в побъркан свят
  • 4 Тоя треба да резан

    23 2 Отговор
    Те почват с козата и завършат с манафлъка!
  • 5 българин

    38 14 Отговор
    Преди 30 години нямаше нито гладни, нито бездомни хора и всички имаха осигурена работа - ДО ЖИВОТ. Такива престъпления се наказваха правомерно, а не с такъв ташак - 15 години. Вкарват го в затвора и хвърлят ключа в морето. С по 15 години присъдки, само наърчават изродите да правят аквото си искат. Каквато държавата, такова и правосъдието. Циганска работа!
  • 6 Шерше льо вулгар

    0 9 Отговор
    Останалото си го знаете

    Коментиран от #9

  • 7 NSDAP

    0 15 Отговор
    Арийски ген, к'во да правиш...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Адолф

    24 3 Отговор
    Ако аз бях спечелил войната нямаше да сте чували за педерастията.
  • 12 Боже

    13 1 Отговор
    Как може заради една хартийка напечатана хората да се самоизбиват? Какво става с хората и света? Ако всичко беше безплатно щеше ли да има завист , отмъщение и убийства? Нямаше. Щеше да е рай.
  • 13 Шерше льо Кънт

    5 0 Отговор
    Какво да знаеме бе Шерше льо Кънт?
  • 14 тиква

    10 0 Отговор
    Тоя трябва да изгние в пандиза.