Last news in Fakti

30 Май, 2019 11:05 3 266 13

Съдят мъж, изнасилил и убил свой познат

  • изнасилване-
  • скитник

Жертвата заживяла в дома на убиеца си

Съдят мъж, изнасилил и убил свой познат - 1
Снимката е илюстративна

Варненският окръжен съд даде ход на съдебното следствие срещу 37-годишният В. А., обвинен за убийство и изнасилване. Според обвинението убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.

Според обвинителния акт, В. и жертвата му – 35-годишният Я. С. преди години били съседи. След като майката на Я. починала, той започнал да води скитнически живот, тъй като имотът, в който живеел бил отнет от банка. От декември 2017 г. той заживял в дома на В.

На разпоредителното заседание защитата на подсъдимия поиска делото да бъде гледано по общия ред, като даде съгласие да не се провежда разпит на всички свидетели и вещи лица, а при постановяване на присъдата непосредствено да се ползва съдържанието на съответните протоколи и експертни заключения от досъдебното производство.

Окръжна прокуратура – Варна поиска от съда делото да бъде гледано при закрити врати, с мотива че очаква при разпит на част от свидетелите да бъдат разгласени факти от техния интимен живот. Адвокатът на В. А. посочи, че остава на съда да реши, дали делото да бъде разглеждано при закрити врати.

На разпоредителното заседание се яви и сестрата на убития мъж, която поиска от съда да бъде конституирана като граждански ищец и частен обвинител и предяви иск за претърпени неимуществени вреди в размер на 500 000 лв.

Припомняме хронологията на обвинението. На 13 февруари 2018 г. вечерта възникнал конфликт в апартамента на подсъдимия и неговата приятелка, повод за който било присъствието на Я. Раздразнен от това, В. А. започнал да нанасял удари с ритници, юмруци и дървена тояга по тялото на Я. Според държавното обвинение побоят се отличавал с особена жестокост и бруталност.

Подсъдимият се възползвал от безпомощното състояние на жертвата си след побоя и извършил действия на полово удовлетворение с употреба на сила. След това изхвърлил Я. от дома си, като захвърлил тялото му до блока си.

На 14 февруари 2018 г. преди обяд случаен минувач забелязал тялото на мъж и след като го разпознал, се обадил на тел. 112. Екипът на спешна помощ констатирал смъртта на пребития Я.

Престъплението, в което е обвинен В. А. е тежко по смисъла на закона, като НК предвижда наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Петчленният състав на Варненски окръжен съд намери, че не са налице основания за прекратяване или спиране на наказателното производство срещу В. А., както и делото да бъде разгледано при закрити врати. Съдът посочи, че искането на прокуратурата може да бъде уважено за конкретни свидетели, които ще бъдат разпитани в хода на съдебното следствие. Сестрата на убития мъж беше конституирана като граждански ищец и частен обвинител по делото.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 24 юни 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Радев

    9 13 Отговор
    Нема ми барате збирателите еййййъ

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Случват се такива работи

    5 4 Отговор
    С безработни неженени хора
  • 5 Ариман

    9 7 Отговор
    Това да не е Ангел Джамбазки да се е скарал с мъжа си?

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Лелеле

    6 0 Отговор
    "На разпоредителното заседание се яви и сестрата на убития мъж, която поиска от съда да бъде конституирана като граждански ищец и частен обвинител и предяви иск за претърпени неимуществени вреди в размер на 500 000 лв." A тая ороспия къде е била, когато са убивали и изнасилвали брат й?!?!?! Къде е била, когато е останал без дом?!?!?! Изобщо интересувала ли се е от него дотогава, или някой айдукат й е подшушнал за възможността за такава далавера?!?!?! Всеки прокурор на място веднага би започнал разследване срещу тази... и евентуално някой адвокат. Но кой знай кой е набъркан в далаверата да си подели крупната сума от половин милион...

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Тоя

    0 0 Отговор
    Изнасилвача много е бил загорял
  • 11 Порно

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Лелеле":

    Съдът няма да и присъди половин милион. Ама колкото и да присъди , стигаме до въпроса какво има убиеца , та да се вземат парите. Ще вземат накрая един изпълнителен лист и ще го сложат в рамка.
  • 12 Kameliq

    0 0 Отговор
    Iskam da popitam sestrata kade e bila kogato brat i ostava na ulicara zashto ne e bila
    pri nego .Sega se seshta 4e ima brat ..Kak iz4islqva edin 4oveshki jivot v pari.Sram i pozor za sestrata qvno e mnogo al4na .
  • 13 Kameliq

    0 0 Отговор
    Iskam da popitam sestrata kade e bila kogato brat i ostava na ulicara zashto ne e bila
    pri nego .Sega se seshta 4e ima brat ..Kak iz4islqva edin 4oveshki jivot v pari.Sram i pozor za sestrata qvno e mnogo al4na .