Last news in Fakti

19 Ноември, 2019 08:06 4 440 17

Вилицата влиза в затвора заради 22 000 дози дрога

  • дрога-
  • вилицата-
  • живко димитров

Живко Димитров използвал семейната къща в айтоското село Чукарка за наркосклад

Вилицата влиза в затвора заради 22 000 дози дрога - 1
Снимка: БГНЕС

Пратиха зад решетките 38-годишния Живко Димитров, по прякор Вилицата от бургаския жк. „Меден рудник”, научи „Флагман.бг“. Той е обвинен в държане с цел разпространение на над 6 килограма чист канабис.

Припомняме, че Димитров бе арестуван при мащабната акция на ОД на МВР-Бургас, при която бе разбито депо за наркотици, намиращо се в семейната къща на бащата на Живко. В имота в айтоското село Чукарка, бургазлията държал над 6 кг коноп, които били разделени на 22 хил. дози и приготвени за наркопазара в Бургас.

По-късно стана ясно, че дрогата е била с много висока чистота на наркотично вещество тетрахдироканабинол – 18 процента, при максимално възможни 21. По цени на съдебната система марихуаната струва над 300 000 лв. В апартамента на Живко в жк. „Меден рудник” бяха открити още близо 22 кг коноп, който след преработка ще даде поне още 6 кг чист канабис.

Според разследващите Димитров е снабдявал дилърите в Бургаско с дрога. Държавното обвинение е категорично, че бургазлията е извършител на престъплението, в което е обвинен. Прокуратурата смята, че криминално проявеният мъж може да се укрие или да извърши ново престъпление и поиска най-строгата мярка за неотклонение.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.

Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свобода за Вилицата

    16 15 Отговор
    Марихуаната е де криминализирана в развитите и Велики държави. Поучете се от тях селтаци прости.

    Коментиран от #5, #7, #15

  • 2 антрашпиц

    7 2 Отговор
    Амчи кат ги хваните ,поне ги осъждайте ефективно и задълго,а не да ми ги пускате за липса на доказателства или нещо подобно...

    Коментиран от #4

  • 3 А. С. А. В.

    7 3 Отговор
    Ушеф е на хероин
  • 4 Теб да те усъдят

    2 6 Отговор

    До коментар #2 от "антрашпиц":

    Че ходиш на гей парада

    Коментиран от #11

  • 5 Бачо Киро

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Свобода за Вилицата":

    Нашата към великите или към развитите я причисли?
  • 6 Будалата

    7 2 Отговор
    Сигурен съм че туй нещо виличката не е работил 1 ден. Но иначе търговец на нещо забранено със закон. Зарибява децата на работещи родители. Демек да оди да лежи при Митко комбала у панделата. Казах.
  • 7 От селтак прост

    8 8 Отговор

    До коментар #1 от "Свобода за Вилицата":

    Така си е, легализиране е в Англия. Резултата е че щом чукне 5 часа и започнат задръстванията и вони отвсякъде на трева от колите. Из парковете е същото. Безработни млади англичани пушат трева по цял ден. Имах преди години съседи турци и те не спира ха да кадят, прозореца човек не смее да си отвори, защото става страшно да не говорим, че миризмата на трева и агнешко се просмукваше и през пода. Скапани наркомани. Ако зависеше от мен не само вилицата и лъжицата, ами и всички пушещи трева щяха да са престъпници, защото и те са престъпници. Да ги затварят, искаме един по-чист свят за децата ни.

    Коментиран от #8

  • 8 Бе кога си виждал ти Англия зевзек

    1 9 Отговор

    До коментар #7 от "От селтак прост":

    Готина история разказа само че измислена. Против агнешкото и фесовете съм и аз но аромата на английската марихуана е топ качество.

    Коментиран от #16

  • 9 Студент

    3 1 Отговор
    Е нали дрога са намерили, къде е ? Гледам пише за трева иде реч.
  • 10 Ето са например

    5 1 Отговор
    Алкохолът е по вреден одобрено българските менте та тютюнът е по вреден особено ниско качествения и обработен с химикали да те пристрастия към цигарите. Животът в Бг е много по вреден от тревата от древните векове различни шамани я изследват и използват за различни лекарства. Не знаете че убива ракови клетки нали. За това ли е незаконна. Защото пречи на законът който обслужва корпорациите. Законът е незаконен както се казваше в книгата АssassinsCreed.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Отец нафарфории

    2 0 Отговор
    Ще влезе но на куково лято ,а на бас ,продава я но с лечебна цел ,пак ще си говорим ,има клауза пряко договаряне с прокуратурата .
  • 13 Майка Христианка

    2 0 Отговор
    Само като разбера, че някой се инжектира с марихОана, веднага се сещам, че всички млади пият наркоман !!!
  • 14 ддд

    0 0 Отговор
    Новият играч е обещал по голям процент. Този му е време да си ходи
  • 15 Johansson

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Свобода за Вилицата":

    Братле, дори в Холандия щеше да е опъндизиха, защото марихуаната дори и там неможе да се разпространява от сульо и пульо по улиците.
  • 16 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бе кога си виждал ти Англия зевзек":

    Напротив, това което разказвам е самата истина. След като пуснах жалба в полицията в Англия срещу турците и хазаина им ги натири след няколко дена. И се случи така, защото човека явно имаше морал. А в България, ще ви отговорят, че всеки може да си пуши(ако се легализира тревата) и ще късате нерви до безкрайност от безпомощност.
  • 17 Николинка

    0 0 Отговор
    Вилицата хахаха