Last news in Fakti

6 Януари, 2020 12:29 3 085 14

Апаши обират хранителен магазин през час (ВИДЕО)

  • обир-
  • магазин-
  • казанлък

Магазинът не е чак толкова голям, но има повече видео камери от правителствена сграда

Апаши обират хранителен магазин през час (ВИДЕО) - 1
Кадър: Нова тв

Системни кражби от хранителен нон стоп. За това се жалват собствениците на магазина, който се намира в Казанлък. От края на миналата и първите дни на Новата година подават постоянно сигнали за кражбите. Кражбите в някои от дните са буквално през час.

Магазинът не е чак толкова голям, но има повече видео камери от правителствена сграда, които са цели 16 на брой. "Ние разпространихме кражбите с цел да се вземат мерки. Полицията си върши работата, но след като ги освободят, се чувстват безнаказани. В повечето случаи крадците влизат, взимат си алкохол и си тръгват. Минават през час и станаха нагли. Затова качихме видеа с цел да се види всичко това, защото става ежедневие", каза потърпевшата Фани Павлова пред Нова.

Само в един ден кражбите от бира са за 50 лева. За няколко часа, след като бяха подадени последните сигнали, са задържани петима души.

"След сигнала, който сме получили от 3 януари вечерта, са установени към момента 7 лица във връзка със случая. Най-младият е на 17 г., а най-старият е на 50 г. Голяма част от тях са криминално проявени, като 17-годишният не е осъждан все още", каза още гл. инсп. Христо Петров.

Той обясни, че причините за такъв тип престъпления са комплексни. "Хората смятат, че като се открадне нещо на ниска стойност, няма да се потърси отговорност. Към настоящия момент крадците са освободени. Част от сумите са възстановени. Хората трябва да подават сигнал при такива случаи", заяви гл. инсп. Петров.

Собствениците на магазина се надяват тези нагли кражби през час да бъдат преустановени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сопа

    31 1 Отговор
    Един човек на щат за един месец отзад в склада на камерата и с голяма сопа - хване ли някой да краде отзад и бой до скъсване..

    Коментиран от #8

  • 2 гост

    29 2 Отговор
    Нашата полиция ги пази
  • 3 Хасан Азис

    10 18 Отговор
    Българин да си е Зла съдба туй не е име на народ а на болест някаква
  • 4 Фанчееее....

    18 1 Отговор
    ...нахакай им нещо от сорта на киселина ...... кислол.....антифриз и т.н. ........ в шишетата и сами ще потърсят доктор,обаче ще е късно либе за китка......гаранция Франция...
  • 5 criminal

    8 1 Отговор
    Ми на тъъ с русото чоко аз ли да и обяснявам за магнитни ключалки на витрините........ако няма там да дофтаса до Пловдив и да си купи.........п.п. а у наши село са не бара........
  • 6 историка

    9 12 Отговор
    Из писанията на римски летописци: Живее там на запад от Черно море едно племе крадливо, мързеливо, е***во и до болка зависливо.

    Коментиран от #7

  • 7 Емил

    6 7 Отговор

    До коментар #6 от "историка":

    Пак си чел руска пропаганда, ама здраво си се омотал! Римски летописи за кое точно племе говорят? Така както го пишеш, вероятно става дума за гърци или първите славяни!
  • 8 Ххх

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Сопа":

    Много ти е лесно да разсъждаваш отстрани. Нали като пипнеш един, после ще ти се изсипе тумбата от маалата, ще те пребият и ще подпалят магазина.
  • 9 Тони

    5 1 Отговор
    Няма кой да се занимава когато махнат работещите пенсионери от мвр тогава ще почнат да си вършат служебните задачи както трябва
  • 10 Последния софиянец

    5 2 Отговор
    Това си е зависимост. Все едно да напълниш хладилник с дрога на тротоара и после да се чудиш че наркоманите са го обрали. С алкохола е същото и то в много по големи размери. Ама държавата не обръща внимание на този огромен проблем-алкохолната зависимост. Защо ли? Тази година наградите за бизнес ги отнесоха все алкохолни босове.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 еишщж

    3 0 Отговор
    Те са масово талибани ----затова бой до припадане