22 Януари, 2020 17:13 4 040 7

Сводници държат момичета против волята им

  • сводници-
  • проститутки-
  • проституция

Набираните от тях момичета, са били транспортирани в различни градове в страната

Задържаха сводници, държали против волята им млади момичета с цел проституция, съобщиха от МВР. Разследването е стартирало след подаден в ГДБОП сигнал и проведени оперативни действия по случая.

В хода на операцията, в която активно участват служителите на ГДБОП в Русе и Враца и служители на съответните областни дирекции, на територията на Русе, са установени две от жертвите на трафика с цел сексуална експлоатация - на 19 и 22 години, държани против волята им на адрес в областния град.

В рамките на акцията е задържана 27-годишна жена от Монтана, чиято роля била да набира момичета за осъществяването на престъпната дейност. Малко по-късно е задържан и 31-годишният ѝ съучастник от Враца.

Извършени са претърсвания в домовете на двамата задържани. Според първоначалните данни, набираните от тях момичета, са били транспортирани в различни градове в страната, а престъпната им дейност е започнала в средата на месец юли миналата година.

На двамата задържани е наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". По случая е образувано досъдебно производство, а разследването по него продължава под надзора на Русенска районна прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😂🤣😂

    4 6 Отговор
    Демек не са им вдигнали заплатата. Като е против волята й, те го прозореца, скачай. А бе мен ли ще ме правят на ******
  • 2 Hasan

    6 7 Отговор
    Дееба татари
  • 3 Тия па....

    9 6 Отговор
    99,8% от проститутките си работят ДОБРОВОЛНО.
  • 4 Дядото

    11 2 Отговор
    Как се оцелява в дълбоката ПРОВИНЦИЯ БЕ...АЛОООООО...?!? Дивотия до шия ...и ГЛАД...ГЛАД...ГЛАД...!!! Като си морална и съвестна те колят и после те оправят..., За жалост...!!! Като станеш проститутка имаш някой лев и поне те пазят сводниците от селските ПСИХОПАТИ...!!! Как да живее човек в тая психиатрична клиника наречена България!?!?
  • 5 Хасан Азис

    4 3 Отговор
    И мене така две години ме държаха. Хиляди километри гяурски пишки съм изял.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.