Last news in Fakti

13 Февруари, 2020 15:18 3 063 4

Пиян шофьор бяга от полицията - първо с кола, после и пеша

  • пиян шофьор-
  • гонка-
  • варвара

Младият мъж е управлявал "Ауди А6"

Пиян шофьор бяга от полицията - първо с кола, после и пеша - 1

Автомобилна гонка, а след това и опит за бягство пешком - това са част от обвиненията на 25-годишен мъж, хванат да шофира с над 2 промила алкохол в пазарджишкото село Варвара.

Младият мъж е управлявал "Ауди А6", когато при движение по една от улиците, полицейски служители подали сигнал със стоп- палка да спре за проверка, но той не се подчинил. Последвало кратко преследване по улиците, като водачът увеличавал скоростта, а когато спрял отказал да излезе от автомобила за проверка. След като слязъл от колата, се опитал да избута полицейските служители, за да избяга. При извършен тест с техническо средство Алкотест „Дрегер“ е установено, че джигитът е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта - 2,04 на хиляда.

Инцидентът се е случил минути след полунощ на 9 февруари, а днес вече е образувано бързо производство по две обвинения - за това, че противозаконно е попречил на орган на властта – полицейски служители от РУ на МВР – Септември, да изпълнят задълженията си по Закона за МВР - да работят за опазване на обществения ред – престъпление по чл.270 ал. 1 от Наказателния кодекс, както и за това, че е управлявал автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно 2,04 на хиляда - престъпление по чл. 343б ал.1 от Наказателния кодекс.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е хайде...

    12 2 Отговор
    Стига сте ги наричали "джигити"- така им растат ушите и се смятат за велики! Това са обикновени ПРЕСТЪПНИЦИ за затвора!
  • 2 Komapak

    5 0 Отговор
    Добре ще изтрезнее този юнак.
  • 3 Манаф

    0 0 Отговор
    Дайте го да го продухаме отзада с колегите
  • 4 факт

    0 0 Отговор
    не измерват вярно!справка джамбаски!