20 Февруари, 2020 13:17 1 427 2

Четири ареста в шуменско село, три от тях - за кражба на ток

  • стоян михайловски-
  • шумен-
  • кражба на ток-
  • битова престъпност

Полицейска операция срещу битовата престъпност в село Стоян Михайловски

Четири ареста в шуменско село, три от тях - за кражба на ток - 1
Снимка: БГНЕС

Четирима души са били задържани за извършени престъпления по време на проведена специализирана полицейска операция в новопазарското село Стоян Михайловски за противодействие на битовата престъпност, съобщиха от ОДМВР - Шумен. Трима от задържаните са за неправилно присъединяване към електропреносната мрежа, а един за държане на наркотични вещества.

На три адреса в селото в ранните сутрешни часове полицейски и служители на електроразпределителното дружество установили незаконно прикачване към мрежата с помощта на дървени прътове, като по този начин не се отчитала правилно потребената енергия. Образувани са три досъдебни производства, задържани са трима местни жители – мъж на 57 години мъж , 25-годишен мъж и 57-годишна жена.

При извършена проверка и последвал личен обиск на 29-годишен жител на Нови пазар били намерени около 10 грама суха листна тревна маса, която по негови данни е „марихуана“. При последвало претърсване в жилище в Нови пазар е намерено около един грам бяло прахообразно вещество, за което заявил, че е амфетамин. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар, случаят е докладван на компетентната прокуратура. Работата по образуваните производства продължава под надзора на РП-Шумен.

В следобедните часове в землището на селото е установен 45-годишен жител на Стоян Михайловски в момент на извършване на кражба от горски масив на около 0,6 куб. м дърва за огрев. Регистриран е заявителски материал.

По време на специализираната полицейска операция са проверени 278 моторни превозни средства, 342 лица като деветима са криминално проявени. По време на проверките са установени 25 административни нарушения, за които са съставени 9 акта и са наложени 16 глоби с фиш. Със системата за видеоконтрол са засечени 18 нарушения на скоростните режими. Двама водачи са шофирали с превишена скорост в населено място - единият с 30, другият с 52 км/час повече от максимално разрешената скорост. Полицейската операция, в която участваха 15 служители на РУ - Нови пазар от охранителна, криминална, териториална и пътна полиция се проведе под ръководството на Окръжна прокуратура - Шумен.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Арест вече и за 5 дъски😂😂😂

    6 1 Отговор
    А при ктб нема виновни😂😂😂😂😂😂😂😂за източените язовири също нема виновни😂😂😂😂
  • 2 Ventura

    4 0 Отговор
    Неправилно, прикачени! Не е ли незаконно?