31 Юли, 2012 12:57 1 630 0

Задържаха кметски наместник /Обновена/

  • задържан-
  • кметски наместник-
  • разпитват

Икономическа полиция прибра евродиректора на община Шумен Данаил Данчев.Минути преди да бъде отведен, Данчев даде пресконференция за спечелен европроект. Полицай помоли Данчев да го последва веднага след пресконференцията, съобщи Шум. бг

Данаил Данчев е отведен за разпит в сградата на ОД на МВР.

По непотвърдена информация Данчев ще бъде разпитван във връзка с подкуп, който щял да бъде даден при спечелена обществена поръчка във връзка с ремонта на стадион „Чавдар“. По същия случай вчера следобед беше задържан главният специалист в кв. Дивдядово Сергей Методиев. По информация на ШУМ.БГ трима или четирима общински служители се разпитват в момента, сред които началника на сектоp "Контрол по строителството и преместваемите обекти" Любомир Пашов и началника на отдел "Единно бюджетно счетоводство" Деница Загорчева. От полицията обещаха подробна информация по-късно през деня.

Според официалната информация на МВР около 13.30 часа вчера на бул.”Симеон Велики” в Шумен  двадесет годишната Нели Георгиева, собственичка на фирма предала 4 600 лева на служителя в общината Сергей Методиев /38г./. Сумата била предназначена за друго длъжностно лице, свързано с реализирането на проект за реконструкция на спортно съоръжение на територията на общината.
Припомняме, че през февруари т.г. Министерството на физическото възпитание и спорта отпусна 140 хил. лв за ремонт на стадиона. С парите трябваше да се сложат седалки и да се направи ограда. Срокът за завършването му изтича на 30-ти август.
След обиск у Сергей Методиев е намерена  цялата сума. Половин час по-късно е установен  Н.Х./43г./, баща на собственичката на фирмата и фактически управител и стопанин на дружеството. Изяснено е, че част от предадената сума била предназначена за ръководен служител от общината, а другата - за длъжностно лице, отчело финансирането и реализирането на проекта.
Сергей Методиев  и Н.Х. са разпитани в качеството на обвиняеми, като двамата са направили пълни самопризнания. Задържани са за срок от 24 часа в Районно управление „Полиция” – Шумен. Изискана е документация от община Шумен във връзка с разследвания проект. Работата за изясняване на случая продължава. Всички следствени действия са извършени под надзорна прокурор  от Окръжна прокуратура - Шумен.
В ОДМВР - Шумен са доведени общински служители, свързани с изпълнението на проекта -отчитане, приемане и контрол. Процесуално- следствените действия продължават.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА