5 Март, 2020 17:18 1 214 7

36 ареста при 4 акции срещу битовата престъпност в Бургас от началото на годината

  • бургас-
  • битова престъпност-
  • арести

Едно от лицата е било обявено за общодържавно издирване

36 ареста при 4 акции срещу битовата престъпност в Бургас от началото на годината - 1
Снимка: МВР

Общо 36 лица, от началото на годината до момента, са задържани от служителите на ОДМВР – Бургас и Зонално жандармерийско управление – Бургас при проведените четири специализирани полицейски операции за противодействие на битовата престъпност, обхванали територията на цялата област, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Целта на акциите, протекли под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Бургас, бе вземане на мерки за предотвратяване извършването на престъпна дейност от лица, срещу които има образувани две или повече досъдебни производства и ефективно противодействие на битовата престъпност в региона.

На седем от задържаните лица бяха наложени различни по вид мерки за неотклонение / на трима – постоянна мярка „задържане под стража”, на едно от лицата – „домашен арест”, на две лица - „подписка”, а на едно лице – „парична гаранция”/.

Образувани са 12 досъдебни производства, от които две за извършени престъпления по бл. 354 А от НК / производство на метамфетамин/. Неутрализирани са две лаборатории за производство на пико, като извършителите са задържани и са им повдигнати обвинения. На единия от задържаните е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”, а на втория – „парична гаранция”.

Десет от образуваните досъдебни производства са за съхранение на наркотични вещества / престъпление по чл. 354 А от НК/.

Установени са извършителите на общо 11 кражби от отминал период – престъпления по чл. 194 от НК.

Издирено е едно лице, обявено за общодържавно издирване.

В четирите специализирани полицейски операции са се включили и контролни органи на Териториална дирекция „НАП” – Бургас. Те са съставили шест акта на търговски обекти за несъответствие между продадената стока и наличния оборот. За допуснати нарушения три от проверяваните търговски обекти са запечатани.

Провеждането на подобни специализирани полицейски операции срещу битовите престъпления и престъпленията против собствеността ще продължи и за в бъдеще, като същите ще са регулярни и ще обхванат различни точки от територията на Бургаски регион.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    8 0 Отговор
    Да се трогнем ли? Заловили сте ги да им връчите медала "Гласоподавател." А другия месец на съвестните граждани ще им измислите нов данък за лиценз на бидоните с кисело зеле.
  • 2 От целия катун само 36?

    3 0 Отговор
    Да се смея ли да плача ли?

    Коментиран от #5

  • 3 Хаджи Хаджи Българин

    7 0 Отговор
    Ами защо не започнат от тези случаи, с 2 условни присъди! По закон, след първата условна влиза в сила ефективна! Пълен фарс! Кой прокурор е допуснал 2+ условни присъди! Там е заровено кучето! Цялата акция ми прилича, на холивудски филм! Горящи варели и много пушилка! А Американският герой, като Гешев, сеизпраея, с един автомат, срещу цяла армия! Битовата престъпност се поражда от законите, а не от данъкоплатците! Цялата работа ми прилича на каубойски филм от 70 години! Не знам ЦАЦАТА и Гешев; ходиха на обучение в САЩ! Интересно в кое тв студио са били!
  • 4 Fen

    3 0 Отговор
    След акцията лицата отново са на свобода и продължават да работят както и преди акцията.
  • 5 Хаджи Хаджи Българин

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "От целия катун само 36?":

    Има паралелно общество в България- познатият етнос! С бароните се договарят, малко пари и власта в подсигурена за следващите 4 години! Този Гордиев възел трябва да се пресече! Една индо- европейска българка преди 3 години ми поиска- ЗА 15 МИН РАБОТА, ДА ИЗХВЪРЛИ БОКЛУКА В КОНТЕЙНЕРА - 5 ЛВ! 2Х ПО 50 МЕТРА! Ами тя на час искаше 20 лв! 8х20 лв не получава и професор в университета!
  • 6 гост

    2 0 Отговор
    И на този фон новините за това, че пускат измамниците срещу 10х.лв или 1млн. лева на свобода, нали. В същото време някой лежи в затвора заради неплащане на издръжка за дете, друг заради подхвърлени пари, трети заради необозначена кола на пътя в тъмното. Всяка една прокуратура веднага би поискала имунитета на главатаря и би го разпитала за испанските му инвестиции, днк експертизи и проследяване на потоците с пари, всяка една, на момента от появяването на информацията. Само не и гешефтурата.
  • 7 хахаха

    0 0 Отговор
    задържани кокошкари А ИСТИНСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ СИ ЖИВУРКАТ В ПАРЛАМЕНТА И МИНИСТЕРСТВАТА.