Last news in Fakti

15 Март, 2020 08:42 9 236 34

Младеж се оплака от полицейски бой и сексуална гавра

  • полиция-
  • побой-
  • гавра

По разказ на момчетата, случаят се разиграва във вторник в игралната зала на един от бургаските търговски центрове

Младеж се оплака от полицейски бой и сексуална гавра - 1
Снимка: shutterstock

Сигнал за полицейско насилие постъпи тази сутрин в бургаската прокуратура. Две момчета - на 18 и 19 години, са били бити, унижавани и малтретирани и снимани в полицейско управление в морския град. Областната дирекция на МВР в Бургас започва вътрешна проверка по случая.

По разказ на момчетата, случаят се разиграва във вторник в игралната зала на един от бургаските търговски центрове. Христо и Емануил влизат да поиграят на ролетка. Пръскат 15 лева и си тръгват половин час по-късно. По думите им Емануил по погрешка взима собственото си яке и това на стола до него. Решил, че е якето на Христо. Връхната дреха се оказва на човек, който играе на съседна рулетка.

„Аз го взех с мисълта, че е негово. След 30-40 минути ни се обадиха, че сме откраднали яке. При което ние тогава разбрахме, че има още едно яке при нас. Върнахме се да го оставим”, разказва пред Glas.bg 18-годишният Емануил.

„И взима по погрешка някакво яке. После ни се обадиха от игралната зала и ни казаха: Вижда се на камерите как вашият приятел взима някакво яке. Питам моя приятел взимал ли е някакво яке и той казва: Моето и твоето. Обръщам се и виждам отзад едно кожено яке, наистина имаше кожено яке, обаче портфейл вътре нямаше, а те казват, че вътре е имало портфейл. Веднага върнахме якето, а те казват, че вътре имало портфейл с 690 лева или 710 лева”, разказва Христо.

Христо и Емануил са задържани за 24 часа. След една нощ в сградата на ареста в 5-о РПУ двете момчета са откарани във 2-ро РПУ, където по думите им са изтезавани близо пет часа.

„Къде е портфейлът, къде е портфейлът - иди, че обяснявай, че няма портфейл. Няма портфейл, няма портфейл и се започнаха изтезания. Започнаха да ме бият с електрошокови палки, с гумени палки по главата, навсякъде просто, неописуемо и отвратително. Слагаха ми торби на главата, слагаха ми коронка със секс машина и ми казаха, че ако падне, да полагам врата. Защо да откраднем нещо от някъде, където първо си даваме данните. Ние си даваме данните, телефони, всичко. То е ясно, че след 10 минути ще те хванат”, обяснява ситуацията Христо.

Момчетата се прибират по домовете си и разказват за заплахите. По думите им полицаите ги снимали, заплашвали ги със сексуални гаври, снимали ги. Майката на Емануил отказва да застане пред камера и да подаде жалба. Загубила е съпруга си преди две години, отглежда сина си сама и се страхува. Бащата на Христо е категоричен, че ще търси правата си в съда. Иван Марков, който е фелдшер в една от бургаските болници, е категоричен, че синът му е буен и вероятно е отвръщал словесно на полицаите, но не е крадец.

„Не го пожелавам на никой родител. Искам да се спрат тези издевателства над децата в България. Защото знам няколко случая, а те ще продължат тези нещастници да тормозят така лапетата”, категоричен е Иван Марков.

Тази сутрин битият Христо и баща му подадоха сигнал в бургаската прокуратура. За употребено полицейско насилие е категоричен и защитникът на битото момче, адвокат Димо Гочев.

„Не превишаване, ами полицейски произвол, няма право никой да се държи нечовешки и да подлага на изтезание което и да е лице, което е с ограничено право на придвижване, задържано за 24 часа по закона на МВР”, подчерта адвокат Гочев.

Христо и Емануил не знаят имената на петимата или шестимата цивилни служители на МВР, които са ги били. Но твърдят, че могат да ги разпознаят. Разказват, че сънували кошмари с инквизиторите си. Успели са да снимат единия от мъчителите си, докато той подготвя писмени данни. Христо разказва, че същият човек го е бил много.

От ОД на МВР Бургас съобщиха че ще бъде извършена вътрешна проверка, а ако случаят се потвърди, се очакват най-строги санкции, дори уволнение за служителите.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост 2

    66 14 Отговор
    Добре дошли в бг ...
  • 2 Д-р Ох Боли

    75 61 Отговор
    След 30-40 минути малките престъпници зарбрали, че при тях има още едно яке, което взели, за да изкарат някой лев от рулетката 🤣... Дано в затвора им взрмат девствеността за 30-40 без да разберат....

    Коментиран от #16, #17, #21

  • 3 Гост

    66 37 Отговор
    Не уволнение, не! Същото, което са правили с децата да им се върне и след това уволнение със забрана да се назначават с държавни структури и фирми в които да работят пряко с хора! Само с лопати и кирки! Иначе няма управия!
  • 4 Георги Илиев Митев

    6 10 Отговор
    Поема за П-Е Митев :
    П-Е е като дядо си мил. Препънат в гората върви по тревата. П-Е е признат активист: турист, комунист, социалист. Доктор на тоталитарните науки. Не е като някои неуки. За всеки проблем ще реши коя партия не греши. Неговите ученици вече са в редици. Те проблемите си ги решават с песента на витошаря:" Само от спортист в планината ти ще се спасиш, защото долу е полиция горе е милиция и навсякъде е авиация без комуникация".
    Автор; Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. Потърпевш от военните, полицията, медиците и граждани. Град София (2014).

    Коментиран от #26

  • 5 боцмана

    94 5 Отговор
    Докато не ги затворят тези вертепи и нарко депа , наречени казина , ще е така.
  • 6 факт

    29 7 Отговор
    и аз случайно забременях он вятъра!
  • 7 Eistee

    96 12 Отговор
    Хмм, не че полицаите са ангелчета, но как така взимаш 2 якета, отиваш при приятеля си, който е с яке и не ти светва някаква червена лампичка? Двама човека - три якета? Дори и при съвременното образование би трябвало на някого от тези двама младежи да му направи впечатление, че 2 не е равно на 3.

    Коментиран от #34

  • 8 ВЪЗРАСТЕН

    67 16 Отговор
    А ТРЯБВА ЛИ МЕКЕРЕТА ИЗОСТАВЕНИ НА ПРОИЗВОЛА НА СЪДБАТА ОТ РОДИТЕЛИТЕ СИ ДА СЕ ДЪРЖАТ АРОГАНТНО И ДА ОБИЖДАТ ПОЛИЦАИ , НЕ БИЛИ КРАЛИ, ДРЪНКАНИЦИ ЗА МАЛОУМНИЦИ, ЗАЩО КАТО ВИДЯ , ЧЕ ПРИЯТЕЛЯТ МУ Е С ЯКЕ НЕ ГО? ВЪРНА , АМИ ЧАКА ДА ГО ПОТЪРСЯТ! В ПОДОБНИ СЛУЧАИ И РОДИТЕЛИТЕ ТРЯБВА ДА ХОДЯТ В ЗАТВОРА!
  • 9 Кап. Некрасов

    50 12 Отговор
    С малко са се оттървали. Дано се замислят и не стъпват повече в казино, не се занимават с хазарт... Но ако са се оплели в наркотици и заложни къщи, вече е късно...
  • 10 Българин

    59 7 Отговор
    Деца, а играят посред нощ в хазартните зали на Бургас.
    Взели чуждо яке в което имало портфейл с пари и документи и не разбрали.
    Чиста кражба. От малки взеха да крадът, а какви ли ще станат като пораснат ?
    Браво на ченгетата, че са ги хванали.
  • 11 Трикстер

    54 7 Отговор
    „Аз го взех с мисълта, че е негово. След 30-40 минути ни се обадиха, че сме откраднали яке. При което ние тогава разбрахме, че има още едно яке при нас.
    Колкото и да са т*пи полицаите, при такова обяснение винаги ще им светне, че малките келеши са го откраднали. Дано не пострадат полицаите, защото е ясно, че малките мухльовци сега ще заведат дела и после чакайте полицията да си върши работата.
  • 12 Чарлс Дарвин

    41 1 Отговор
    Като няма туристи, бургазлии започват да посягат един на друг...
  • 13 Да бее

    52 5 Отговор
    Кижено яке то е било кожено нищо общо с техните две якета и по погрешка коженото яке. И от толкова бой аджаба не разбраха що ги бият за 690лв ли или за 710лв. Извода е малко им е бил боя...
  • 14 666 999 666 999

    8 21 Отговор
    ima li oshte nerazbrali kakvo predstavliavat milizionerite , tehnite burlogi narecheni uprava - podelenia / kopoi podbirani po maloumie , sadistichnost i nagajdachestvo - pazachi na statukvoto i noviq antihumanen svetoven red - masonski loji - - v kazinata ima poveche kameri ot pentagona - te sa imperiata ot koiato pecheli mafiata bezotcheni kinti - siva ikonomika
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 12345

    15 28 Отговор

    До коментар #2 от "Д-р Ох Боли":

    И на мен се е случвало да взема нещо по грешка.А служителите на реда нямат право да ги бият,даже да са го вземи нарочно.защо сте толкова лоши и веднага сте готови да наказвате.
  • 17 карамфила

    10 18 Отговор

    До коментар #2 от "Д-р Ох Боли":

    Милиционерите(защото в бг няма полицаи) и пожарникарите са над закона и никой не може да ги съди и да иска обещетение от тях.Те затова са толкова нагли и са недосегаеми.Когато сложат желязото на кръста си мислят че малките им чурки се увеличават с няколко сантиметра.Фелшера ох боли вече е загубил девственоста си и това му харесва много.
  • 18 Порно

    29 6 Отговор
    Кво се опракват- само бой , заплаха за Е.ан и без сръбска музика. Пък и версията им издиша от всякъде. Подрастващите бандитчета да свикват.
  • 19 Behemoth

    8 3 Отговор
    Извънредно положение!
  • 20 Жълтата жилетка

    29 5 Отговор
    Не бих заложил на думите на комарджии.
    На тях на първо място им трябват още и още пари. Това е като болест.
    А такива неправдоподобни обвинения към полицията често се случват, после става ясно че са чисти лъжи.
    Има доста примери...
  • 21 Ти си

    4 11 Отговор

    До коментар #2 от "Д-р Ох Боли":

    Тъпа кука

    Коментиран от #22

  • 22 Ти си

    10 4 Отговор

    До коментар #21 от "Ти си":

    Прост наркоман
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 КУХАТА БАТКА

    22 5 Отговор
    Браво на полицията.бой по кухите и нагли манерки,ще се научите ,трудно но ще стане с още повече бой,свиквайте
  • 25 Последния софиянец

    24 0 Отговор
    Щом ги пускат в казино значи не са деца, на 18 и 19 г са. Били са пияни и дрогирани, затова говорят несвързано.
  • 26 Мнение

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Георги Илиев Митев":

    Не си сам, човече!
  • 27 Ранков

    8 0 Отговор
    Тия джендъри само бой ще ги оправи.Защо ги съжалявате
  • 28 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    КАКВО БИ КАЗАЛ "ИВАНЧО" НА ЖУРНАГЪЗИЦАТА МАРИЯ ??? ЩИ КАЖЕ : " ПОЗНАВАЙТЕ ЯКЕТО НА ПРИЯТЕЛЯ СИ ,С КОГОТО СТЕ ПРЕЗ ДЕНЯ " !!!!
  • 29 дявола

    12 1 Отговор
    Малко им е било да отиват да работят не да играят по рулетки за днешните тинейджъри по-строги мерки да има
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Мевереецъ

    4 5 Отговор
    Подготвяли се строги санкции, дори уволнение... нямам думи това за такова нещо трябва да уволнение на началника на тия юнаци а за самите тях затвор и парична глоба за причинени неимуществени вреди.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 бг.Сталин

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Eistee":

    Мнооого точен коментар адмирации. Ама как да се усетят, Преди това малко на барче,след това на дискотека и като са си дръпнали марихуанка и малко алкохолец, само така за блясък в очите.Трябвало е ченгетата да ги тестват с драгчек и да видим дали щеше да има оплакване.