7 Април, 2020 16:11 2 019 10

Хванаха дядо-рецидивист с нелегален тютюн

  • дядо-
  • тютюн-
  • варна

Ако бъде признат за виновен, 69-годишният подсъдим може да получи наказание от 2 до 8 години лишаване от свобода

Хванаха дядо-рецидивист с нелегален тютюн - 1
Снимка: Shutterstock

Районната прокуратура във Варна предаде на съд пенсионер за държане на 30 кг тютюн без бандерол девет дни, след като е бил осъден за същото престъпление.

На съд за държане на акцизни стоки без бандерол е предаден 69-годишният пенсионер Стоян Й. от Районната прокуратура във Варна. Престъплението по член 234, ал. 3 от НК е извършено само девет дни, след като мъжът е бил признат за виновен и осъден условно за същото престъпление.

На 20 април 2019 година Стоян бил спрян от полицейски служители от ОД на МВР във Варна по време на провеждаща се специализирана операция по линия на акцизни стоки без бандерол. При проверка в багажника на личния му автомобил били открити 10 полиетиленови плика с тютюн, като количеството на акцизната стока било близо 30, 200 кг.

По образуваното досъдебно производство на Районната прокуратура във Варна била назначена съдебнооценителна експертиза. Стойността на иззетия тютюн за пушене била 14 857 лева, а размерът на дължимия акциз 4590 лева. От приложената справка за съдимост станало ясно, че Стоян Й. е бил осъден за същото престъпление на 11 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок по одобрено споразумение от Варненския районен съд, влязло в законна сила на 11 април 2019 г.

Ако бъде признат за виновен, 69-годишният подсъдим може да получи наказание от 2 до 8 години лишаване от свобода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахахаха

    12 0 Отговор
    Хахаха ха, подигравка
  • 2 365хгд

    6 1 Отговор
    Хора,не разбрахте ли,че избори не се печелят с гласове,а с манипулация?
    Ще видите ,че и на тези избори ГЕРБ ще победи,но вместо СДС и ОП,ще бъде Костовистката партия,"умните и красивите".
    Затова и отказаха машинното гласуване,което предложиха БСП преди време.

    Коментиран от #7

  • 3 МАХМУРЛИЯ

    9 0 Отговор
    И аз имам 6 чувала шума от есента, елате ми я вземете
  • 4 Хахаха

    16 0 Отговор
    Ех дедо, дедо, ако беше окрал кат вожда слънце 10 милиарда с пръст нямаше да те докоснат
  • 5 Рошко

    7 0 Отговор
    И аз имам един дедов, той акцизна стока ли е,всичката ни наред за дедовия са хванаха, като не го хваща вирус дядото и не гледа новини, със съдилища ся ше го уморят
  • 6 Жоро

    13 0 Отговор
    Браво на милицията и на Гешев.Хванали са най големия мафиот в нашата скапана държава.Направо резил.А съвсем спокойно отиваш на Руския пазар в Пловдив и си купуваш тютюн и цигари на 200 метра от КАТ.
  • 7 бай Киро

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "365хгд":

    Aми докато мислиш за избори,все в тези факалии ще сте.В системата трябва да се целиш,а не в този или онзи нейн ибрикчия.На въоражена борба трябва да се излезе и кръв трябва да се леее.При победа на революцията,изродите през чистилището на народния съд трябва да се прекарат.Там такива като нас,да са им и съдиите и обвинителите и изпълнителите на смъртните присъди.Всички кърлежите на народа(от 1989 до ден днешен) с техния антураж и семейства в общите ровове.Трябва до кокъл да се чисти инфекцията.За доказани връзки със седерастия,бесеперастия,деперасия или с която и да било партия възмездието да е набучване на кола(барабар с цялата им челяд).За тези, за които се получат сведения,че са гласували в последните 30 години барабар с семеиствата им на шлеповете и ги давиш като плъхове в дунава. С милиони трябва да се уземляват(в общите ровове на крайградските бунища) без значение пол,възраст и така нататък.Накрая може да останем 2милиона,но ще е чистата от чифутдемокрастия част от народа.
  • 8 въпрос

    10 0 Отговор
    Кво бе - немам право да си посадя тютюн и да си го пуша ли?
  • 9 Gen Gurko

    7 0 Отговор
    Голямо престъпление,няма що. Дядо, сигурно беден, притежава рязан тютюн.
  • 10 ПЕЕВСКИ КУПИ САНАТОРИУМ И БУЛГАРТАБАК

    5 0 Отговор
    А ПЕЕВСКИ ТРИ МИЛИОНА ЗА БЕЛОДРОБНИЯ САНАТОРИУМ нищо