Last news in Fakti

21 Август, 2012 15:38 5 733 1

Разбиха престъпна група за производство и разпространение на марихуана

  • марихуана-
  • престъпна група
Разбиха престъпна група за производство и разпространение на марихуана - 1
Снимка: МВР

Служители на сектор „Наркотици” при столичната полиция разбиха организирана престъпна група, занимавала се с производство и разпространение на марихуана, съобщиха от МВР. Задържани са трима мъже и една жена.

Криминалистите разкрили оранжерията в с .Егълница, общ.Ковачевци на област Перник. В къща в селото групата отглеждала растенията в специално пригодена стая . Помещението било оборудвано с кварцови лампи, мерителни уреди за влажността и температурата в стаята, както и специално изградени вентилация, климатизация и изолация. Служителите иззели общо 52 растения с височина от 1.70 до 2.00 метра от най-висок клас холандска марихуана.

Установено е , че ръководител на престъпната група е В.В. /30 г./  от с. Г.Богров , а Н.Г. /34 г./,съпругата му С.Г./28 г./ и Б.Й./42 г./ били пряко ангажирани с отглеждането на наркотичните растения. Тримата са адресно регистрирани на различни адреси в София, но обитавали жилища в с. Г.Богров. Н.Г. е с криминалистическа регистрация за хулиганство и осъждан за шофиране в нетрезво състояние.

При извършените претърсвания  на адресите на задържаните полицаите се натъкнали на още 4 саксии с дрога и множество мобилни телефони и сим –карти, използвани за осъществяване на престъпната дейност на групата. Четиримата са задържани за 24 часа в полицията. Материалите по случая са докладвани с Специализираната прокуратура - гр. София. Предстои  да им бъдат повдигнати обвинения. Работа  по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванка Добрева

    0 0 Отговор
    glupaci