Last news in Fakti

27 Август, 2012 14:35 1 624 1

Цветанов: Екипажът на задържания с кокаин кораб е нает от българин

  • кораб-
  • кокаин-
  • "св. николай"-
  • цветан цветанов
Цветанов: Екипажът на задържания с кокаин кораб е нает от българин - 1
Снимка: БГНЕС

Има данни, че човекът, наел екипажа на кораба "Свети Николай", задържан с 3 тона кокаин, е българин. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от БНР. Корабът "Свети Николай"  по документи се е движил празен. Екипажът от 21 българи е знаел, че трябва да товари захар, но това не се е случило. Версията са потвърдили и роднините на моряците на срещата си с премиера, на която е присъствал и вътрешният министър.

МВР има оперативни данни, че човекът, наел екипажа на плавателния съд, е българин. Той тепърва ще бъде издирван и ще се установява съпричасността му към дейността, съобщи още Цветанов. Има информация, че колумбийските и испанските граждани, за които се предполага, че са организатори на трафика на кокаин, са имали преки контакти с част от екипажа на българския кораб, допълни Цветанов.

Факти.бг припомня, че на 15 август испанската полиция залови трите тона кокаин от високо качество на търговския кораб "Св. Николай". Дрогата пътувала към автономната област Галисия в Северозападна Испания, а оттам е трябвало да бъде разпределена за пласиране в цялата страна и в други европейски държави. Арестувани бяха 31 души, в това число 21 български граждани без криминално минало, които охранявали наркотика по пътя му от Южна Америка към Галисия.

Собственикът на кораба Дойчин Дойчев и организаторът на транспорта  Руслан Колев остават на свобода - прокуратурата не е протестирала освобождаването им и е съгласна с решението на първата съдебна инстанция, която ги освободи с мотив, че липсват доказателства по обвинението, че са организатори на престъпна група.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 neee

    0 0 Отговор
    А господин говорител на МВР ние вече се объркваме камо ли партньорите от Испания. Нали с вашия благодетел ББ. казахте че имате пълна информация за кораба и екипажа и те били под специално наблюдение. Защо тогава се чудите и маете след като имате пълна информация с нея не освободите част от екипажа който Вие знаете , че не е съпричастен с пренасянето на наркотика. Г-н говорител изказвайте се поне по подготвен и не толкова за дивиденти колкото истината да излезе наяве. Успех